Selvom corona endnu en gang sætter en stopper for Det Fynske Dyrskue, skal de fynske børn ikke afholdes fra at lære om naturen og dyrene. Derfor er Det Fynske Dyrskue sammen med den kreative ildsjæl Betina Følleslev, alias Frøken Følleslev, klar med en række gør-det selv videoer, der skal inspirere de yngste på Fyn til at være mere kreative.

”Vi skal lave sjove dyrskuedyr af toiletruller og genbrug”. Sådan begynder Betina Følleslev i en af flere nye videoer til de fynske børn på Det Digitale Dyrskue. Her viser hun de mindste, hvordan de kan lave deres eget mini-dyrskue med dyr skåret ud i pap.

– Jeg elsker at arbejde med leg og kreativ læring, og jeg håber samtidig, at de her videoer kan være med til at finde kreativiteten frem i de fynske børn og deres forældre. Det er super simpelt, og alle kan være med. Og vigtigst af alt, så er det hyggeligt, siger Betina Følleslev.

Det digitale erstatter det fysiske dyrskue i år
Det er Det Fynske Dyrskue, der har indgået et samarbejde med den kreative guru, Frøken Følleslev, efter at dette års dyrskue i Odense blev aflyst. Betina Følleslev er kendt fra et hav af ting. Hun er kreativ ildsjæl, festivalsarrangør og så er hun også sangskriver og sanger i bandet Solsort.

– På Det Fynske Dyrskue er vi meget optaget af at kunne underholde og samtidig undervise børn og unge om naturen, dyrene og landbruget. Planen er, at vi løbende vil udkomme med flere videoer til de fynske børn. Vi glæder os selvfølgelig til at få det fysiske dyrskue tilbage, men indtil da vil vi i høj grad lade de digitale elementer skabe energi og glæde omkring Det Fynske Dyrskue, siger Sara Windell Ekknud, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Alle videoerne kan ses på Det Digitale Dyrskue, som er et digitalt univers for fynske børn på Det Fynske Dyrskues hjemmeside. I de første tre videoer viser Frøken Følleslev, hvordan man ud af pap kan lave en ko, et får og en gris.