Schiøtz Prisen 2024

Søndag den 9. juni danner Det Fynske Dyrskue rammen om kokkekonkurrencen Schiøtz Prisen.Kom helt tæt på, når professionelle kokke fra øverste hylde skal fortolke det fynske spisekammer.
Historien bag

Schiøtz Prisen er med støtte fra Albani Fonden skabt til at være en årligt tilbagevendende begivenhed, som skal sætte Fyn og de ypperlige fynske produkter på det gastronomiske landkort.

Gentager succesen

Det er ikke første gang, at Schiøtz Prisen bliver afholdt, men siden sidste år, har den været en del af Det Fynske Dyrskue, hvor hele formatet blev gentænkt. Vi gentager succesen og trækker igen konkurrencen ud i grønne omgivelser, hvor maden skal tilberedes energivenligt over bålgrill.

Ambitiøs og anerkendt kokkekonkurrence

Det er en ambitiøs kokkekonkurrence, men det foregår i øjenhøjde med dyrskuets gæster. Du kan komme helt tæt på, når kokkene dygtigt tryller de velsmagende retter frem, og du kan endda få lov at smage på herlighederne. Undervejs vil konferencieren sikre, at du får et indblik i det, der foregår. 

En hyldest til det fynske spisekammer

Konkurrencen er opkaldt efter grundlæggeren af Albani Bryggerierne. Derfor er det også helt naturligt, at det fynske øl skal indgå som en af de ingredienser, der stilles krav om i konkurrencen. 

Crème de la crème

Glæd dig til at møde nogle af landets dygtigste:

På billedet ses kokkene fra Schiøtz Prisen 2023

Kokkene

Luna Byrsting, 
Tree Top Restaurant

Liva Stokkebye, 
Restaurant Lyst*

Kristoffer Madsen,
Restaurant HOS

Simon Langkjær,
B-spis

Olivia Jensen,
Støvlet Katrines Hus

Michelin stjerne *

Dommerne

Michael Madsen,
Aro*

Lasse Starup Petersen,
Køkkenchef ved Selfinvest / Selected Car Collection

Umut Sakarya,
TV-kok

Betinna Buhl,
Madhistoriker, Det Grønne Museum

Konferencier

Rasmus Palsgård,
Feinschmeckeren

Har du fået smag for mere? Deltag i Frokost i laden

Når Schiøtz Prisen 2024 løber af stablen søndag den 9. juni på Det Fynske Dyrskue, åbnes dørene samtidig til et eksklusivt event i dyrskuets hyggelige lade.

Her venter dig en helt unik oplevelse, hvor du får et særligt indblik i kokkekonkurrencen, imens den er i fuld gang lige på den anden side af døren.

Langbordene er dækket op til frokost, hvor Restaurant Nordatlanten byder på sin fortolkning af smørrebrød i en fusion mellem det nordatlantiske og det danske køkken. Frokosten bliver selvfølgelig ledsaget af gode fynske drikkevarer fra Albani.

Mens vi nyder frokosten, bliver øregangene forkælet med en lille intimkoncert med singer-songwriter Nicholas MacLeod.

Undervejs får vi besøg af en dommer eller to, der vil give os en status på konkurrencen samt et indblik i de kriterier, der vægtes og bedømmes ud fra.

Inden vi skal ud at se kåringen af vinderen, slutter vi helt eksklusivt af med besøg af de 5 deltagende kokke, der hver byder på smagsprøver og giver os en indsigt i, hvordan de har fundet inspirationen til dagens konkurrence-retter.

Program for Frokost i Laden

  • Kl. 11.30
    Dørene til laden åbnes
  • Kl. 11.45
    Velkomst 
  • Kl. 12.00
    Frokost
  • Kl. 12.30
    Intimkoncert med Nicholas MacLeod
  • Kl. 13.30
    Besøg af dommer(e)
  • Kl. 14.00
    Smagsprøver fra de fem kokke
  • Kl. 15.00
    Dørene til laden lukkes
_DSC4976
_DSC4815
IMG_0041
Søg

Vi vil så gerne høre din mening

Vi håber, at I alle har fået en på opleveren og nu er klar til at dele jeres oplevelse med os – så vi kan gøre det endnu bedre næste år.

Del din mening med os og deltag samtidig i konkurrencen.