En hyldest til det fynske spisekammer
Konkurrencen er opkaldt efter grundlæggeren af Albani Bryggerierne. Derfor er det også helt naturligt, at det fynske øl skal indgå som en af de ingredienser, der stilles krav om i konkurrencen.
Schiøtz Prisen er med støtte fra Albani Fonden skabt til at være en årligt tilbagevendende begivenhed, som skal sætte Fyn og de ypperlige fynske produkter på det gastronomiske landkort.
Det er ikke første gang, at Schiøtz Prisen bliver afholdt, men siden sidste år, har den været en del af Det Fynske Dyrskue, hvor hele formatet blev gentænkt. Vi gentager succesen og trækker igen konkurrencen ud i grønne omgivelser, hvor maden skal tilberedes energivenligt over bålgrill.
Det er en ambitiøs kokkekonkurrence, men det foregår i øjenhøjde med dyrskuets gæster. Du kan komme helt tæt på, når kokkene dygtigt tryller de velsmagende retter frem, og du kan endda få lov at smage på herlighederne. Undervejs vil konferencieren sikre, at du får et indblik i det, der foregår.
Konkurrencen er opkaldt efter grundlæggeren af Albani Bryggerierne. Derfor er det også helt naturligt, at det fynske øl skal indgå som en af de ingredienser, der stilles krav om i konkurrencen.
Glæd dig til at møde nogle af landets dygtigste:
Luna Byrsting,
Tree Top Restaurant
Liva Stokkebye,
Restaurant Lyst*
Kristoffer Madsen,
Restaurant HOS
Simon Langkjær,
B-spis
Olivia Jensen,
Støvlet Katrines Hus
Michelin stjerne *
Michael Madsen,
Aro*
Lasse Starup Petersen,
Køkkenchef ved Selfinvest / Selected Car Collection
Umut Sakarya,
TV-kok
Betinna Buhl,
Madhistoriker, Det Grønne Museum
Når Schiøtz Prisen 2024 løber af stablen søndag den 9. juni på Det Fynske Dyrskue, åbnes dørene samtidig til et eksklusivt event i dyrskuets hyggelige lade.
Her venter dig en helt unik oplevelse, hvor du får et særligt indblik i kokkekonkurrencen, imens den er i fuld gang lige på den anden side af døren.
Langbordene er dækket op til frokost, hvor Restaurant Nordatlanten byder på sin fortolkning af smørrebrød i en fusion mellem det nordatlantiske og det danske køkken. Frokosten bliver selvfølgelig ledsaget af gode fynske drikkevarer fra Albani.
Mens vi nyder frokosten, bliver øregangene forkælet med en lille intimkoncert med singer-songwriter Nicholas MacLeod.
Undervejs får vi besøg af en dommer eller to, der vil give os en status på konkurrencen samt et indblik i de kriterier, der vægtes og bedømmes ud fra.
Inden vi skal ud at se kåringen af vinderen, slutter vi helt eksklusivt af med besøg af de 5 deltagende kokke, der hver byder på smagsprøver og giver os en indsigt i, hvordan de har fundet inspirationen til dagens konkurrence-retter.
Program for Frokost i Laden
© 2023 Det fynske Dyrskue. All rights reserved
Vi håber, at I alle har fået en på opleveren og nu er klar til at dele jeres oplevelse med os – så vi kan gøre det endnu bedre næste år.
Del din mening med os og deltag samtidig i konkurrencen.