Det' for børn

Det Fynske Dyrskue omfavner alle størrelser - også de mindste. Vi inddrager både dyrene, landbruget og de lækre fynske fødevarer i alle de oplevelser, som du som gæst kan deltage i. Læs mere herunder.

Børnedyrskuet

Børnedyrskuet er for mange af de besøgende børn det bedste sted at opholde sig. Her kan de nemlig møde andre børn, som er dyreudstillere.

Børneudstillerne står klar til at fortælle dig om deres dyr. Du vil både kunne finde ponyer, små grise, ugler og meget mere.

Børnedyrskuet byder på en bred vifte af aktiviteter for børn i alle aldre. Her kan du få lov til at komme helt tæt på alle dyrene, og så kan du også få lov til at overvære både konkurrencer og bedømmelser af de mange dyr, som bliver udstillet på børnedyrskuet.

Kig forbi børnedyrskuet og lær en masse nyt om de mange skønne dyr.

Børnedyrskuet
IMG_0099

Den kreative stald

I Den Kreative Stald kan du slippe fantasien og kreativiteten løs. 

I år vil du kunne udstille dit eget dyre-trofæ, som du enten medbringer selv eller laver på stedet. 

Her vil der være diverse genbrugsmaterialer til rådighed, så du rigtig kan være kreativ. Der vil blandt andet være toiletruller, som Frøken Følleslev sagtens kan hjælpe dig med at trylle om til et smukt trofæ, som du til sidst kan farvelægge med dine yndlingsfarver.

Dyrskuepladsen i miniature

De kreative og dygtige kvinder, som tilsammen hedder Frøken Følleslev vil bygge dyrskuepladsen i miniatureudgave – og du kan få lov til at være med.


Her tager vi igen genbrugsmaterialerne i brug, og så er det ellers bare med at finde den indre kunstner frem. Kig forbi den Kreative stald og vær med til at bygge dyrskuepladsen i miniudgave.

Spejderne slår lejr

Kom og oplev et vaskeægte spejdermiljø på Det Fynske Dyrskue.

I år kan du opleve, hvordan det er at være spejder helt tæt på.

De blå spejdere fra Odense gruppen Kong Knud Division kommer nemlig og slår lejr på dyrskuepladsen. Og her vil du som besøgende kunne besøge dem og få et indblik i, hvordan det er at være spejder.

Så vil du vide mere om, hvad det vi sige at være spejder, og hvad spejderne egentlig bruger deres tid på? Så kig forbi deres ’lejr’ på dyrskuet og få en god snak med dem.

 

Spejderne er tilstede under hele dyrskuet fra fredag til søndag.

Bålgrill
_DSC4962

Ny, stor kæphestering

Kom og prøv en kæphest i den nye og store kæphestering.

Er du nysgerrig på, hvad det vil sige at ride på en kæphest? Så har du nu chancen for at prøve det selv. 

Alle kæphesteudstillerne har nemlig deres helt egen kæphestering, hvor der i løbet af dyrskuedagene vil være fremvisninger af de forskellige kæpheste. Alle besøgende er velkomne til at lægge vejen forbi og opleve kæphesteridning helt tæt på.

Kæphesteudstillerne har også en stald, som du kan besøge. Her vil udstillerne stå klar til at fortælle dig meget mere om, hvad det vil sige at ride på kæpheste.

Kæphestestalden er åben under hele dyrskuet, og i programmet vil du kunne se, hvornår der er ridning i kæphesteringen.

Maskinringen

Alle børn er velkomne til at besøge maskinringen, hvor de kan få lov til at komme op i en af de helt store maskiner og blive kørt en tur rundt i maskinringen.

Sidste år indviede vi maskinringen med stor succes, og i år gentager vi succesen – bare endnu større. Vi udvider nemlig maskinringen, så endnu flere børn kan få lov til at prøve en tur rundt i ringen i en af de store landbrugsmaskiner.

Få en traktortur i Maskinringen:
Fredag den 7. juni: kl. 10.00 og kl. 14.00
Lørdag den 8. juni: kl. 14.00
Søndag den 9. juni: kl. 10.00

Kom og vær med, når vi i år åbner op for en endnu større maskinring.

_DSC3140
minibondegård 3

Minibondegården

Oplev livet på landet i Minibondegården​

På Minibondegården kan du blandt få lov til holde de små kyllinger, som ellers skal være placeret under varmelamper, så de kan holde varmen og inde på selve bondegården kan du få taget et skønt billede, som minde fra dit besøg.

Helt tæt på dyrene

Når du bevæger dig igennem bondegården, vil du blive mødt af søde kalve, som du kan komme helt tæt på. De har deres egen lille fold, hvor du kan komme helt tæt på og klappe kalvene.

Tak til Dalum Landbrugsskole

Det er takket være Dalum Landbrugsskole, at du kan besøge en vaskeægte Minibondegård på Det Fynske Dyrskue. 

Eleverne vil også være til stede på bondegården, så du kan spørge dem ind til deres arbejde med landbruget og alt, hvad der hører sig til.

Minibondegården er åben alle dage under Det Fynske Dyrskue 2024.

Farmer Olympic

Skal dit indre konkurrencegen aktiveres? Så kig forbi Farmer Olympic. Her vil du, sammen med dit hold, kunne dyste i aktiviteter som halmballerul, storsækkeløb, trillebørræs og kartoffel på ske. 
Hurtigste hold bliver dagens vinder

Når du har dystet, vil dit holds placering blive vist på det store scoreboard. Her vil du i løbet af dagen kunne følge med i, hvad dit holds placering er, og når vi runder dagen af, finder vi dagens vinder. 

Der bliver kåret et vinderhold både fredag, lørdag og søndag.

Du må deltage alle de gange, som du lyster. Så skal førstepladsen sikres, er det bare med at holde sig til.

Test balancen på forhindringsbanen

Ved siden af Farmer Olympic vil du også kunne finde en forhindringsbane, som er velegnet for alle – både – børn og barnlige sjæle.

Her kan tiden bruges på en omgang ’jorden er giftig’ på de store træstubbe, der bliver sat op. Du kan også afprøve din balance på balancebommen og meget mere.

Vi glæder os til at tage imod jer.

Farmer Olympic og forhindringsbanen er åbent under hele Det Fynske Dyrskue.

Vigtig information til alle vuggestuer, børnehaver og skoler, der deltager i faglig fredag.

Adgangsbeviset giver dig gratis indgang til dyrskuet. 

Download og print adgangsbevis, gratis:

Her finder du adgangsbeviset for børnehaver, vuggestuer og dagplejere. 

Her finder du adgangsbeviset for skoler/efterskoler. 

Regler for deltagelse i Det Fynske Dyrskue:

  • Der skal afleveres ét adgangsbevis for hver institution, som deltager. I bedes selv kopiere dette adgangsbevis i det antal, I har behov for.
  • Dyrskueledelsen forventer, at de deltagende institutioner kun medtager personale i nødvendigt omfang. Det er vigtigt, at jeres personale tydeligt informerer børnene om måden, man opfører sig omkring levende dyr.
  • Skulle der være spørgsmål, kan Anita Christofferne kontaktes på mail: anch@detfynskedyrskue.dk
  • Du kan læse mere om fredag for børn i vedhæftede dokument for daginstitutioner og vedhæftede dokument for skoler/efterskoler.
Barn med grøntsager
Søg

Vi vil så gerne høre din mening

Vi håber, at I alle har fået en på opleveren og nu er klar til at dele jeres oplevelse med os – så vi kan gøre det endnu bedre næste år.

Del din mening med os og deltag samtidig i konkurrencen.