Fødevarefestival

I år har vi endnu mere fokus på de fynske friske fødevarer, når vi byder velkommen til vores store Fødevarefestival.

Kom og oplev fremtidens fødevarer på Fødevarefestival

På dyrskuets Fødevarefestival samler vi alle fødevare- og råvareproducenter rundt omkring på Fyn, og som gæst kan du besøge de mange udstillere, som glædeligt fortæller om deres produkter – og hvis du er heldig, kan du også få lov til at smage på godterne.

Du vil også igen i år kunne opleve den anerkendte kokkekonkurrence ‘Schiøtz Prisen’ på Det Fynske Dyrskue. Vi gentager den store succes fra sidste år og inviterer igen i år kokke fra den øverste hylde indenfor til madlavning over bål.

 

Er du på udkig efter ny inspiration til din madlavning? Så kan du lægge vejen forbi de mange madboder og standene på Fødevaremarkedet – og så kan du som noget nyt også besøge Fødevarescenen. Her vil der løbende være spændende oplæg om råvarer og fødevarer.  

Læs mere om Fødevarefestivalen herunder. 

Fødevaremarkedet

Kom og besøg Fødevaremarkedet der er kendt for sit brede sortiment af fynske friske fødevarer.

Brug Fødevaremarkedet som inspirationstur til de vanlige opskrifter, få stillet den lille sult eller gå på opdagelse i boderne og køb nyopdagede lokale lækkerier med hjem til en hyggelig stund.

Sidste år kunne du både smage og købe mjød, friske jordbær og ærter, hvilket især mange børnefamilier benyttede sig af. 

Du kunne også lære nye ting om blandt andet sydesalt og bolcher, og for de voksne var særligt likør-standen populær, hvor du kunne blive klogere på, hvordan du kunne spice de kolde sommerdrinks op med for eksempel rabarberlikør.

Glæd dig til et Fødevaremarked fyldt med skønne lækkerier.

IMG_9747
IMG_9914

Street food-markedet

Boderne på Street food-markedet finder du midt på dyrskuepladsen lige ved scenen i parken, og den placering er ikke helt tilfældig. Her kan du nemlig kombinere en lækker ret fra en af de mange boder med god underholdning fra scenen – så bliver det ikke meget bedre.

Så når sulten melder sig, eller fødderne trænger til en pause? Så læg vejen forbi Street Food-boderne. 

 

Her kan du blandt andet stille sulten med en frisk omgang ’Fish n’ chips’ eller en ‘ristet’ fra Hotdog-boden. 

Er det den søde tand, der skal tilfredsstilles? Så kan du blandt andet kaste dig over lækker italiensk is eller sprøde vafler.

Schiøtz Prisen 2024

Kom og besøg Fødevaremarkedet der er kendt for sit brede sortiment af fynske friske fødevarer.

Søndag den 9. juni danner Det Fynske Dyrskue rammen om kokkekonkurrencen Schiøtz Prisen 2024. Kom helt tæt på, når professionelle kokke fra øverste hylde skal fortolke det fynske spisekammer.

_DSC4865
Banner til Umut og Bettina

Fødevarescenen

Et af vores nye initiativer i år er Fødevarescenen. En scene som skal samle fødevareinteresserede – er du en af dem? Så læg vejen forbi og lad dig inspirere.

På Fødevarescenen vil du blandt andet kunne opleve et oplæg fra Umut Sakarya og Bettina Buhl fra Det Grønne Museum. 

De tager dig med et smut ned igennem den danske madhistorie. De vil særligt have fokus på den gode danske kartoffel, som kan bruges på mange forskellige måder.

Bæredygtige og lokale fødevarer

Dyrskuets fornyede fokus på bæredygtighed og på en grønnere fremtid rimer i det hele taget godt på missionen om at præsentere dyrskuets besøgende for nogle af de mange fødevarer af høj kvalitet, som produceres hjemme i den store fynske køkkenhave.

Fødevarer, som er produceret lokalt, er en del af svaret i en fremtid, hvor det, vi spiser og drikker, gerne skal efterlade et mindre klimaaftryk end tidligere.

Prestigefyldt kokkekonkurrence gæster dyrskuet

Schiøtz Prisen – prestigefyldt kokkekonkurrence – er bare en af de oplevelser, som dyrskuet i år tilbyder publikum med henblik på at hylde de lokale råvarer. Her dyster professionelle kokke i at tilberede lækre retter af lokale grøntsager, kød og øl – og mon ikke, der falder en smagsprøve eller to af til publikum, når konkurrencen for første gang nogensinde indtager Det Fynske Dyrskue søndag den 11. juni 2023.

Hvilken dag skal du på Det Fynske Dyrskue?
– Den 9., 10. eller 11. juni 2023?

Søg

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du vide mere om, hvad der rører sig på Det Fynske Dyrskue – så skriv dig op til vores nyhedsbrev.

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Det Fynske Dyrskue, giver du os samtykke til at sende dig nyheder, tilbud, invitationer til arrangementer m.m. Du kan i vores persondatapolitik læse mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger.