Nyheder

Det Fynske Dyrskue er hele tiden på udkig efter nye, spændende og innovative tiltag. Følg med her på siden, hvor vi løbende opdaterer jer med nyheder fra dyrskuet.
Farmer Olympic

Kan du rulle en halmballe og trille en trillebør? Så kig forbi Farmer Olympic og test dine “landbrugsfærdigheder”. 

I år kan du dyste i trillebør-løb, halmballe-rul, storsække-løb og kartoffel på ske, og samler du det helt rigtige hold og klare I de mange discipliner til den hurtigste tid, så kan dit hold blive dagen vinder og vinde fede præmier. 

I løbet af dagen vil placeringerne blive noteret på et scoreboard, så du løbende kan følge med i hvilken placering dit hold er på. Vi trækker derefter en vinder dagligt, som vinder lækre præmier. 

Har du flere kræfter til overs, når du har deltaget i Farmer Olympic, så kan du hoppe videre til forhindringsbanen. Her vi du kunne teste dine balance på balancebommen, øve dine parkour-færdigheder over halmballer og igennem opstillede rør og meget mere.  

Vi ses til Farmer Olympic. 

Frokost i Laden

Vil du helt tæt på og bag om Schiøtz Prisen 2024? Så er ‘Frokost i laden’ lige noget for dig. 

Søndag den 9. juni kl. 11.30 åbner vi dørene til laden, hvor du blandt andet vil blive forkælet af Restaurant Nordatlanten, der byder på sin fortolkning af smørrebrød i en fusion mellem det nordatlantiske og det danske køkken. 

Dommerne ved Schiøtz Prisen vil løbende kigge forbi og fortælle om, hvordan det går med konkurrencen.  

Senere på eftermiddagen vil du helt eksklusivt få lov til at smage på retterne fra de kendte kokke, som selv kommer ind i laden og præsenterer deres retter.  

Læs mere om dommerne, kokkene og den intimkoncert, som du også vil kunne nyde i laden her.

Køb din billet til Frokost i Laden her.

Oplev veterantraktorerne

Traditionen tro kan du igen i år opleve de smukke gamle veterantraktorer kører rundt på dyrskuepladsen.  

I år kan du opleve dem på pladsen:

Fredag kl. 15.00 

Lørdag kl. 10.00 og kl. 15.00 

Søndag kl. 10.00 og kl. 15.00 

Langhalmsmaskinerne vil kører rundt på pladsen alle dage kl. 11.30, kl. 13.30 og kl. 16.30.  

Broholmeren og dalmatineren

Kom og oplev ’menneskets bedste ven’ helt tæt på 

I år åbner vi udvalgte stalde op for hunde raceforeninger, så I får muligheden for at høre mere om forskellige hunderacer.  

Udover, at du kan blive klogere på racerne, får du selvfølgelig også muligheden for at sige hej til de søde hunde.  

Både ’broholmerne’ og ’dalmatinerne’ er tilmeldte, og vi glæder os! 

Broholmeren 

Broholmeren er en vaskeægte familiehund, som ønsker at gøre sin ejer tilfreds. Den halser, når der er gæster ved døren, og den optræder selvsikker. Med sit blide sind skal den behandles med stor omtanke 🫶🏼 

Dalmatineren 

Ingen ved præcis, hvor dalmatineren stammer fra, men en ting er sikker, det er en gammel, sød og yderst charmerende race. Bag hjemmets fire vægge er dalmatineren en stille og venlig hund. Når den derimod kommer ud i naturen og bliver ’sluppet løs’, så bliver den både livlig og legesyg⚽️  

Schiøtz Prisen 2024

Kom helt tæt på, når professionelle kokke fra øverste hylde skal fortolke det fynske spisekammer.

Læs meget mere her

Frk. Følleslev

Sammen med Frk. Følleslev kan du i år være med til at bygge Det Fynske Dyrskue i miniudgave eller bygge dit eget dyr, som du kan udstille i den kreative stald.   

Byg Det Fynske Dyrskue i genbrugsmaterialer

Miniudgaven af Det Fynske Dyrskue bliver et kreativt dyrskue med alt, hvad der hører sig til. Vi vil begive os ud i at bygge både dyrene, staldene, tribunerne, store ring og de store landbrugsmaskiner i miniudgave – og du må meget gerne kigge forbi og hjælpe os.  

Udstil dit eget dyr  

Alle børn på Det Fynske Dyrskue skal have muligheden for at kunne udstille deres eget dyr – også de hjemmelavede dyr. I den kreative stald har du mulighed for at udstille dit dyr, som du enten medbringer hjemmefra, laver af genbrugsmaterialer eller tegner og farvelægger på papir. Uanset hvad så vil du modtage et diplom som tak for, at du ville udstille dit dyr på Det Fynske Dyrskue.   

Frk. Følleslev stiller diverse genbrugsmaterialer til rådighed sammen med pensler og alverdens sjove, farverige dimsedutter, men har du f.eks. en tom toiletrulle eller en tom æggebakke, så må du endelig tage det med.  

Vi ses i den kreative stald til skønne projekter for alle aldre.  

Den Kreative Stald har åbent under hele Det Fynske Dyrskue.

H.C. Andersen parade

Paraden har i mere end 30 år optrådt, og gennem årene er det blevet til op mod 7.000 gange.  

Med skuespiller Torben Iversen i spidsen vil den skønne parade tage dig med igennem nogle af H.C. Andersens fantastiske eventyr og hylde hans liv og værker. 

Kom og oplev de mange farverige kostumer, skuespillernes skønne energi og den evige charme de har. 

Måske du kan spotte nogle af de mange eventyr, der er repræsenteret i paraden?  

Hold øje med paraden, som går rundt på stort set hele pladsen.

Popsi & Krelle

Kom og vær med når Popsi & Krelle indtager scenen i Parken på Det Fynske Dyrskue. 

”Det bedste vi ved, er at spille live.” – og det er lige præcis, hvad de skal til sommer på dyrskuet. Popsi & Krelle er især kendte for deres børnemusik, som i dag har mere end 400 millioner visninger på Youtube.

Popsi & Krelle gæster Det Fynske Dyrskue lørdag den 9. juni kl. 10.00.

Startskuddet på Popsi & Krelle lød i 2018 på Youtube, hvor de udgav deres første album ’Hjulene på bussen’. Sidenhen er det blevet til hele 12 album, hvoraf deres første album har modtaget dobbelt platin. Hver måned følger mere end 500.000 danske børnefamilier med på deres online-kanaler.

Oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum

I deres oplæg ’Tour de Kartoffel’ vil Umut Sakarya og Bettina Buhl fra Det Grønne Museum fortælle dig en masse nye og spændende ting om den go’e danske kartoffel.

Umut og Bettina vil tage dig med ned af kartoflens ’memory lane’. Umut har i flere år serveret gammeldags mad på sine ’Guld’-restauranter og Bettina er madhistoriker fra Det Grønne Museum. Tilsammen udgør de det perfekte makkerpar til at kunne fortælle mere om kartoflens rolle i vores madlavning.  

Udover at fortælle jer om kartoflens historie, vil de også fortælle om kartoflens hemmeligheder, inspirerer dig til at bruge kartoflen på nye måder og fortælle mere om kartoflens betydning ift. bæredygtighed og ernæring.  

Umut Sakarya er efterhånden et velkendt ansigt med en stor forkærlighed for mad og især dansk mad. Du kender ham måske fra Masterchef, fra TV2 udsendelsen ’De tre sultne mænd’ eller som restaurantejer af en lang række ’Guld’-restauranter? 🏆 Vi er mange som har fulgt ham i medierne, og nu får du mulighed for at opleve ham live og helt tæt på, når Det Fynske Dyrskue løber af stablen. 

Bettina Buhl, madhistoriker fra Det Grønne Museum, arbejder til daglig med forskning og formidling af den danske madhistorie og kultur på Det Grønne Museum. Bettina bidrager blandt andet som madhistorisk konsulent på Badehotellet og er en hyppig gæst i Go’ Morgen Danmark.  

Lørdag den 8. juni 2024 går de på scenen på Det Fynske Dyrskue – kom og vær med! 

Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd. Eventet er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.

Maskinringen udvides

Maskinringen udvides og bliver endnu større i år 

Sidste år åbnede vi for første gang Maskinringen på Det Fynske Dyrskue, og i år gentager vi succesen – bare endnu større.

I Maskinringen byder vi maskinudstillerne ind og giver dem mulighed for at fremvise og fortælle om deres landbrugsmaskiner. Ringen bliver i år endnu større, så de får mere plads til at køre rundt og fremvise deres maskiner. 

Maskinringen byder også de mange børn velkommen, og tilbyder dem en tur rundt i ringen i de store maskiner. En begivenhed som var yderst populær sidste år. De mange børn var ellevilde og stod troligt i den lange kø og ventede i spænding for at få lov til at få en tur i de kæmpestore maskiner.

Tak til de mange maskinudstillere, som hvert år er med til at gøre Det Fynske Dyrskue til en uforglemmelig oplevelse for de mange nysgerrige besøgende.

Traktortur i Maskinringen
Fredag den 7. juni: kl. 10.00 og kl. 14.00
Lørdag den 8. juni: kl. 14.00
Søndag den 9. juni: kl. 10.00

Vi glæder os til at se jer alle på Det Fynske Dyrskue 2024.

Sebastian Klein

Standup comedy-show for børn og voksne 

Når Sebastian Klein gæster Det Fynske Dyrskue vil det igen i år være med dyr. Men i år vil I få mulighed for at opleve hans soloshow, som er noget af det tætteste, du kommer på et decideret comedy-standup show for børn og voksne. 

Du vil kunne opleve levende dyr, gøgl, dans og håbløse tryllenumre som sammen med Sebastian vil danne rammerne om en fabelagtig underholdning, hvor der er lagt op til de helt store og højlydte grin. Som han selv beskriver det, så må ”børn og voksne finde sig i at vride sig af grin undervejs.”

Kom og vær med på scenen i Parken på dyrskuepladsen søndag den 9. juni kl. 14.00. 

Minibondegården

Velkommen til Minibondegården på Det Fynske Dyrskue

På minibondegården kan du opleve alle gårdens dyr samlet på ét sted. Et perfekt sted at kigge forbi, hvis du vil klappe kalven, kigge til koen eller få taget et billede af dig selv i halmladen sammen med et par af vores små kyllinger. På minibondegården kan du også støde på høns, heste, grise, geder og gæs, som hver især har deres egne små stalde og indhegninger.

Udover at komme helt tæt på gårdens dyr er minibondegården også et rigtigt godt sted at holde et velfortjent hvil. Her er gode muligheder for at finde en hyggelig krog, hvor du kan nyde madpakken på en af minibondegårdens mange halmballer.

Minibondegården passes af elever fra Dalum Landbrugsskole, som også kan fortælle meget mere om uddannelsen til landmand, hvis du overvejer at gå på landbrugsskole.

Minibondegården er åben alle dage under Det Fynske Dyrskue 2024.

Søg

Vi vil så gerne høre din mening

Vi håber, at I alle har fået en på opleveren og nu er klar til at dele jeres oplevelse med os – så vi kan gøre det endnu bedre næste år.

Del din mening med os og deltag samtidig i konkurrencen.