Oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum

Kom og oplev ’Tour de Kartoffel’
lørdag den 8. juni kl. 14.00

I deres oplæg ’Tour de Kartoffel’ vil Umut Sakarya og Bettina Buhl fra Det Grønne Museum fortælle dig en masse nye og spændende ting om den go’e danske kartoffel.

Umut og Bettina vil tage dig med ned af kartoflens ’memory lane’. Umut har i flere år serveret gammeldags mad på sine ’Guld’-restauranter og Bettina er madhistoriker fra Det Grønne Museum. Tilsammen udgør de det perfekte makkerpar til at kunne fortælle mere om kartoflens rolle i vores madlavning.  

Udover at fortælle jer om kartoflens historie, vil de også fortælle om kartoflens hemmeligheder, inspirerer dig til at bruge kartoflen på nye måder og fortælle mere om kartoflens betydning ift. bæredygtighed og ernæring.  

Umut Sakarya er efterhånden et velkendt ansigt med en stor forkærlighed for mad og især dansk mad. Du kender ham måske fra Masterchef, fra TV2 udsendelsen ’De tre sultne mænd’ eller som restaurantejer af en lang række ’Guld’-restauranter? 🏆 Vi er mange som har fulgt ham i medierne, og nu får du mulighed for at opleve ham live og helt tæt på, når Det Fynske Dyrskue løber af stablen. 

Bettina Buhl, madhistoriker fra Det Grønne Museum, arbejder til daglig med forskning og formidling af den danske madhistorie og kultur på Det Grønne Museum. Bettina bidrager blandt andet som madhistorisk konsulent på Badehotellet og er en hyppig gæst i Go’ Morgen Danmark.  

Lørdag den 8. juni 2024 går de på scenen på Det Fynske Dyrskue – kom og vær med! 

Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd. Eventet er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.

Andre events og nyheder

Frk. Følleslev

Sammen med Frk. Følleslev kan du i år være med til at bygge Det Fynske Dyrskue i miniudgave eller bygge dit eget dyr, som du kan udstille i den kreative stald.   

Byg Det Fynske Dyrskue  

Miniudgaven af Det Fynske Dyrskue bliver et kreativt dyrskue med alt, hvad der hører sig til. Vi vil begive os ud i at bygge både dyrene, staldene, tribunerne, store ring og de store landbrugsmaskiner i miniudgave – og du må meget gerne kigge forbi og hjælpe os.  

Udstil dit eget dyr  

Alle børn på Det Fynske Dyrskue skal have muligheden for at kunne udstille deres eget dyr – også de hjemmelavede dyr. I den kreative stald har du mulighed for at udstille dit dyr, som du enten medbringer hjemmefra, laver af genbrugsmaterialer eller tegner og farvelægger på papir. Uanset hvad så vil du modtage et diplom som tak for, at du ville udstille dit dyr på Det Fynske Dyrskue.   

Frk. Følleslev stiller diverse genbrugsmaterialer til rådighed sammen med pensler og alverdens sjove, farverige dimsedutter, men har du f.eks. en tom toiletrulle eller en tom æggebakke, så må du endelig tage det med.  

Vi ses i den kreative stald til skønne projekter for alle aldre.   

H.C. Andersen parade

Paraden har i mere end 30 år optrådt, og gennem årene er det blevet til op mod 7.000 gange.  

Med skuespiller Torben Iversen i spidsen vil den skønne parade tage dig med igennem nogle af H.C. Andersens fantastiske eventyr og hylde hans liv og værker. 

Kom og oplev de mange farverige kostumer, skuespillernes skønne energi og den evige charme de har. 

Måske du kan spotte nogle af de mange eventyr, der er repræsenteret i paraden?  

Hold øje med paraden, som går rundt på stort set hele pladsen.

Maskinringen udvides

Maskinringen udvides og bliver endnu større i år 

Sidste år åbnede vi for første gang Maskinringen på Det Fynske Dyrskue, og i år gentager vi succesen – bare endnu større.

I Maskinringen byder vi maskinudstillerne ind og giver dem mulighed for at fremvise og fortælle om deres landbrugsmaskiner. Ringen bliver i år endnu større, så de får mere plads til at køre rundt og fremvise deres maskiner. 

Maskinringen byder også de mange børn velkommen, og tilbyder dem en tur rundt i ringen i de store maskiner. En begivenhed som var yderst populær sidste år. De mange børn var ellevilde og stod troligt i den lange kø og ventede i spænding for at få lov til at få en tur i de kæmpestore maskiner.

Tak til de mange maskinudstillere, som hvert år er med til at gøre Det Fynske Dyrskue til en uforglemmelig oplevelse for de mange nysgerrige besøgende.

Traktortur i Maskinringen
Fredag den 7. juni: kl. 10.00 og kl. 14.00
Lørdag den 8. juni: kl. 14.00
Søndag den 9. juni: kl. 10.00

Vi glæder os til at se jer alle på Det Fynske Dyrskue 2024.

Søg

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du vide mere om, hvad der rører sig på Det Fynske Dyrskue – så skriv dig op til vores nyhedsbrev.

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Det Fynske Dyrskue, giver du os samtykke til at sende dig nyheder, tilbud, invitationer til arrangementer m.m. Du kan i vores persondatapolitik læse mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger.