I deres oplæg ’Tour de Kartoffel’ vil Umut Sakarya og Bettina Buhl fra Det Grønne Museum fortælle dig en masse nye og spændende ting om den go’e danske kartoffel.
Umut og Bettina vil tage dig med ned af kartoflens ’memory lane’. Umut har i flere år serveret gammeldags mad på sine ’Guld’-restauranter og Bettina er madhistoriker fra Det Grønne Museum. Tilsammen udgør de det perfekte makkerpar til at kunne fortælle mere om kartoflens rolle i vores madlavning.
Udover at fortælle jer om kartoflens historie, vil de også fortælle om kartoflens hemmeligheder, inspirerer dig til at bruge kartoflen på nye måder og fortælle mere om kartoflens betydning ift. bæredygtighed og ernæring.
Umut Sakarya er efterhånden et velkendt ansigt med en stor forkærlighed for mad og især dansk mad. Du kender ham måske fra Masterchef, fra TV2 udsendelsen ’De tre sultne mænd’ eller som restaurantejer af en lang række ’Guld’-restauranter? 🏆 Vi er mange som har fulgt ham i medierne, og nu får du mulighed for at opleve ham live og helt tæt på, når Det Fynske Dyrskue løber af stablen.
Bettina Buhl, madhistoriker fra Det Grønne Museum, arbejder til daglig med forskning og formidling af den danske madhistorie og kultur på Det Grønne Museum. Bettina bidrager blandt andet som madhistorisk konsulent på Badehotellet og er en hyppig gæst i Go’ Morgen Danmark.
Lørdag den 8. juni 2024 går de på scenen på Det Fynske Dyrskue – kom og vær med!
Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd. Eventet er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.