fbpx
Velkommen i Dyr’skuret!
Skuret er til jer – helt gratis. I kan benytte skuret til at spise madpakker i, få et lille hvil eller låne noget af det udstyr, som vi har i huset. Der er en masse forskelligt udstyr til insektjagt fx: Forstørrelsesglas, insektsugere, sommerfuglenet og meget mere, som børnene kan bruge til at undersøge de forskellige dyr rundt på pladsen.
Vi har også lavet nogle forskellige aktiviteter inde i huset, blandt andet: Vendespil (maxiudgave), kryds og bolle, hinkebane samt forskellige plakater med insekter, fugle og dyr fra bondegården.
Her kan I se en liste over, hvad huset indeholder – listen er ikke fuldstændig. Liste over ting i Dyr’skuret
Udenfor huset har vi på den ene side valgt at hænge en masse fuglehuse, som forhåbentligt vil tiltrække en masse forskellige fugle til pladsen. Vi har også lavet en væg, hvor børnene har mulighed for at måle, hvor høje de er i forhold til fx en ko eller en gris. Der er borde og bænke i huset samt et bord, der er egnet til brug som puslebord. Det er ikke muligt at booke tid til huset, da alle altid er velkommen.
Huset er udstyret med en lås samt dertilhørende nøgle, som vil være til at finde i en nøgleboks på siden af huset. Det er også her, den skal lægges tilbage, når man er færdig med at bruge huset.

Der skal altid være en grund til at tage på dyrskuepladsen i Odense. Derfor har vi sat et par sjove aktiviteter op ude på pladsen, som alle har mulighed for at hygge sig med.

 

Oplevelser på pladsen hele året:
  • Gå på skattejagt, hvor der er placeret 12 poster med spørgsmål om dyrskuets og dyrene på hele pladsen.
  • Kan du løbe hurtigere end en gris? Der er kapløb på Dyrskuepladsen, hvor der er opsat en løbebane langs de røde stalde. Du skal løbe mod: Gris, hest, egern og mange flere.

 

Krible Krable

Dette materiale er udarbejdet af Krible Krable – Naturvejlederforeningen med støtte fra Nordea-fonden.
Krible Krable er et landsdækkende naturprojekt, der i samarbejde med DR Ramasjang, arbejder for at få flere
børn til at udforske og undersøge myldret af smådyr i naturen.

I dette materiale får I inspiration til flere små lege, der tager afsæt i en række mere eller mindre kendte
Krible Krable-dyr. I legene inddrages krop og bevægelse som et naturligt element. Til legen bruges ingen eller få
rekvisitter, der enten er noget, man har i forvejen, eller noget, der er til at finde i naturen.

Se meget mere her.