I over 15 år har bisonburgeren fra Ditlevsdal Bisonfarm været et ikonisk frokostvalg på Det Fynske Dyrskue. Men bag det kulinariske højdepunkt gemmer der sig også en historie om traditioner, værdifuldt netværk og en helhedsoplevelse med det imponerende dyr som omdrejningspunkt.
Når duften af grillede bisonburgere breder sig over dyrskuets madområde, ved de fleste gæster, at Ditlevsdal Bisonfarm er på plads. Og det er ikke uden grund, at Europas største bisonfarm igen i år er at finde midt i mylderet af udstillere, besøgende og dyr.
– Dyrskuet er et oplagt vindue for os. Et sted, hvor vi kommer tættere på byboerne og møder nye og gamle kunder ansigt til ansigt, siger ejer Niels Henrik Ove, der har stået i spidsen for Nordeuropas største bisonfarm siden 1993.
En burger med bund i
Ditlevsdal har i dag knap 300 amerikanske bisonokser og tilbyder alt fra restaurant og gårdbutik til overnatning, selskaber og konferencer. På dyrskuet har de i mange år lavet velsmagende bisonburgere, som gæsterne i den grad har fået smag for:
– Vi startede for omkring 15 år siden med at lave burgere, og siden tog det fart. I dag er vi nærmest blevet et fast frokoststop for mange gæster. Der er nogen, der bare skal have deres bisonburger, når de er på dyrskue – og vi er glade for at have spillet en rolle i så mange år, fortæller Niels Henrik Ove.
Burgerpræriehuset fungerer i dag som langt mere end blot et spisested. Det er også en levende markedsføringsplatform for hele Ditlevsdals oplevelsesunivers:
– Det er en måde at minde folk om, at vi eksisterer – og at vi kun ligger 15 km fra Odense. Vi har ingen dyr med på dyrskuet, men vi medbringer masser af billeder, gode fortællinger og andre bisongenstande som blandt andet store, bløde bisonskind.
Erhverv og oplevelse i skøn forening
Selvom størstedelen af gæsterne på standen er privatpersoner, har erhvervsdelen også stor betydning for Ditlevsdal.
– Vi bruger også dyrskuet aktivt til at møde virksomheder, som senere måske booker et møde i et af vores præriehuse, holder konference i vores lokaler eller arrangerer firmafester med bison på menuen. På den front er dyrskuet også meget vigtigt for virksomheder som vores, siger Niels Henrik Ove og fortsætter:
– Der sker noget særligt, når man ser folk i øjnene og får lov at fortælle vores historie. Det kan man ikke erstatte med digitale kanaler. Og det er faktisk tit dér, vi ofte får lavet de første aftaler, forklarer han.
Hvad byder de på i år?
Årets stand byder – som altid – på bisonburgere i særklasse, men også på et skærpet fokus på lokale råvarer og bæredygtig produktion. Teamet har lagt kræfter i at gøre standen hyggelig, informativ og imødekommende – både visuelt og i mødet med gæsterne.
– Vi glæder os bare til at møde folk igen. For os er det vigtigt at være synlige og vise, hvad vi står for. Hvis vi får en god snak med folk, så giver vi dem forhåbentlig lyst til at besøge os eller booke os til en begivenhed, slutter Niels Henrik Ove.
Hvis man er interesseret i at booke en stand til årets Det Fynske Dyrskue – eller vil høre mere om mulighederne som erhvervsudstiller– er man velkommen til at kontakte Jens Thomsen på telefon 22 94 41 42 eller mail: jt@detfynskedyrskue.dk.