Vi har gennemgået de mest populære racer og listet en række fakta til jer herunder.
Her finder du viden om både de store og de små kvæg. Dem med meget temperament og dem, der er glade som dagen er lang.

Ta’ testen sammen med resten af familien og bliv overrasket over at se, hvem der faktisk ved mest om kvæg.

  • Hvilken kødkvægrace er den mindste i Danmark?
  • Kan kvæg bruges som naturplejere?
  • Hvilken kvægrace er den mest udbredte i verden?
  • Har alle kvæg horn?

Find svarene herunder

Blonde d´Aquitaine er en fransk race og er et stort, harmonisk og meget elegant kvæg. Kødet er fedtfattigt og primært placeret på lår og ryg.

Dexter stammer oprindeligt fra det sydvestlige Irland og er en af verdens ældste kvægracer. Dexter er den mindste kødkvægrace herhjemme – og dyrene er derfor også meget nemme at håndtere.

Galloway stammer fra det sydvestlige Skotland og er den ældste britiske kvægrace. De har ingen horn og er desuden helt eminente naturplejer, da de trives særdeles godt på arealer, hvor græsvæksten ikke er for god.

Hereford er den mest udbredte kvægrace i verden. Den stammer fra England og kan både have horn og være hornløse – ’pollede’ som det hedder.

Kødet har en særdeles god spisekvalitet med fedtmarmorering og er langt mere fedtholdigt end kød fra de store kontinentale racer. Hereford har i mange år været blandt den mest præsenterede kødkvægrace på Det Fynske Dyrskue.

Limousine er fra Frankrig og er særdeles populær i Danmark. Kødet er placeret godt på lår og ryg. Der plejer at være mange Limousiner med på Det Fynske Dyrskue.

Simmental stammer fra Schweiz, hvor den oprindelig blev brugt til både mælke- og kødproduktion samt trækkraft. Flere steder i verden bruges den nu kun til kødproduktion. Den har et roligt temperament.

Skotsk Højlandskvæg (Highland Cattle) er en gammel robust race fra Skotland. Den har et tykt hårlag og er derfor meget hårdfør og særdeles godt beskyttet mod kulde og regn. Kvierne kælver typisk noget ældre end mange af de andre kødkvægracer.

Murray Grey stammer fra Australien og menes at være en udspaltning fra Angus i 1905. Racen er endnu ikke så udbredt i Danmark. Den har en meget fin fedtmarmorering og er populær på spisekortet i både Japan og Korea.

Kilde: Dansk Kødkvæg