Kære børnehaver, vuggestuer og dagplejere,

Som en del af Det Fynske Dyrskue 2021, har vi nogle spændende nyheder klar, som vi har set frem til at introducere for jer. Som altid har vi også en invitation til jer, så I kan komme på vores dyrskue til sommer. I kan allerede nu se mere om det på vores hjemmeside: Fredag for børn – Det Fynske Dyrskue

 

Corona gør det jo ikke nemt at planlægge efter, og da vi endnu ikke kender reglerne for besøg på Dyrskuepladsen, så kan vi desværre ikke melde dem ud til jer. Men når vi er blevet klogere, så vil vi naturligvis sende en mail ud til jer alle – og ellers så skal vi nok opdatere vores hjemmeside og sociale medier, når vi ved mere. Men vi regner med, at vi ses den 11. juni 2021.

 

Nyhed: Dyr’skuret åbner

Vi åbner et af vores gamle huse på Dyrskuepladsen, som vi kalder Dyr’skuret. Huset er en gave til jer – fynske børnehaver, vuggestuer og dagplejemødre. Alt omhandler: Dyrene på Dyrskuepladsen. Hele året rundt, da vi jo faktisk har mange andre dyr på pladsen end heste, køer og får. Vi vil nemlig så gerne have flere insekter på Dyrskuepladsen. Derfor er der anlagt nye flotte områder på pladsen, hvor målet er klart: Mange nye insekter skal bo her, så vi kan hjælpe bierne og de andre dyr i de kommende år.

 

Den  25. marts 2021 åbner vi: Dyr’skuret. Dyr’skuret er et af vores gamle huse, som vi har renoveret, og som vil være ganske gratis at låne for jer. Her I har mulighed for at benytte skuret til at spise madpakker, eller låne noget af det udstyr, som vi har. I huset vil være en masse forskelligt udstyr til insektjagt som f.eks. forstørrelsesglas, insektsugere og meget mere som børnene kan bruge til at undersøge de forskellige dyr rundt på pladsen. Vi har også lavet nogle forskellige aktiviteter indendørs, som både I og børnene kan glæde jer til at udforske.

I kan læse meget mere her: Velkommen til Dyr’skuret – Det Fynske Dyrskue

 

Huset er udstyret med en kodelås, samt dertilhørende nøgle, som vil være til at finde i en nøgleboks, på siden af huset. Det kræver ingen tidsbestilling eller booking. I er hjertelig velkommen hele tiden. Det er også i nøgleboksen, at nøglen skal lægges tilbage, når man er færdig med at bruge huset. Koden til nøgleboksen kan findes nederst på siden i dette link: Velkommen til Dyr’skuret – Det Fynske Dyrskue.

 

Huset og alle aktiviteterne på pladsen kan bruges fra på fredag, og hele året rundt. Så Dyrskuepladsen kan bruges af jer alle. Vi håber, at I vil tage imod huset godt 😊

 

 

Nyhed: Krible Krable univers

Vi har fået en pædagogisk konsulent til udvikle lidt materiale til os. Det er et gratis tilbud til alle fynske børn fra 0 år og til 6 år. Vi har vedlagt lidt her til jer, så I kan se det. På Dyrskuepladsen har vi også sat en stor væg op, hvor børnene kan gå på opdagelse, så de kan blive lidt klogere på, hvilke dyr, som vi har på vores plads. Alt sammen så de forhåbentlig kan blive endnu klogere på vores insekter i Danmark. Til den væg er lavet en liste, som vi har også vedhæftet her, som I kan printe ud eller have med på jeres telefon, når I besøger pladsen.

 

Vi har vedhæftet det her i denne mail. I må meget gerne kopier det til børnene, og dele det med jeres kollegaer. Vi har også lavet masser af andet materiale klar til jer: Insektbingo, youtube-film og en malebog – Det hele er at finde på vores hjemmeside: Læringsmateriale – Det Fynske Dyrskue

 

Vi håber, at I kan bruge vores nye materiale til at få nogle gode stunder.

Det Digitale Dyrskue relanceres
I 2020 havde vi hos Det Fynske Dyrskue så stor succes med Det Digitale Dyrskue, at vi har valgt at relancere det igen i år. Sidste år fungerede det som det fysiske dyrskues afløser, men i år skal det være et supplement til Det Fynske Dyrskue, og har derfor været gennem en forvandling, så det i begyndelsen af april relanceres i en ny og forbedret version. Det Digitale Dyrskue er en online platform, hvor børn og unge kan gå på oplevelse og blive klogere på naturen, dyrene og landbruget. På platformen er der digitalt læringsmateriale pakket ind i lege og spil.

Læs mere og oplev Det Digitale Dyrskue fra den 1. april 2021: Digital Dyrskue (detdigitaledyrskue.dk)

 

 

Vi håber, at  I vil tage godt imod vores nyheder. I er selvfølgelig altid velkommen til at besøge vores hjemmeside for flere informationer: www.detfynskedyrskue.dk

 

Vi ser frem til at afholde Dyrskue d. 11.-13. juni 2021, hvor I også er velkommen til at besøge os.