Dyrene skal nakkes, og så skal de ædes. Så enkelt er det iflg. kokken Nikolaj Kirk, som du kan opleve til årets dyrskue.
Nikolaj Kirk blev for alvor et kendt ansigt i Danmark efter, at han medvirkede i tv-programmer som Mad i kassen, Go’ morgen Danmark og ikke mindst det populære livsstilsprogram om jagt og natur, som han laver i samarbejde med Jørgen Skouboe Møller.
Gastronomi er Nikolajs helt store passion, som han har skrevet mange bøger om og modtaget adskillige priser for.
I forlængelse af passionen for gastronomi søger Nikolaj konstant efter nye teknikker rundt omkring i verden, som kan inspirere ham til nye retter. Inspirationen kommer ofte fra de mange små lokalsamfund, hvor Nikolaj får lov til at være en del af kulturen for en stund for at kunne lære nye teknikker. Det vigtigste for Nikolaj når han laver mad, er de mange grundteknikker, der ligger bag hver enkel råvare. Alle råvarer er ligeværdige ifølge Nikolaj, hvad end det er en dansk kartoffel eller en dyr trøffel!