fbpx

Jubilæums optog sponsoreret af Spar Nord Fonden

2022 ER ET HELT SÆRLIGT ÅR

2022 markerer et helt særligt år. Det Fynske Dyrskue har nemlig 140-års jubilæum på Fyn. Beregningen starter fra 1882 som det år, hvor traditionen for årligt tilbagevendende dyrskuer startede under navnet ”Det Fynske Fællesskue”.

Men faktisk har dyrskuet rødder helt tilbage til 1846, hvor det første dyrskue blev afholdt på Fyn, arrangeret af Fyns Stifts Patriotiske Selskab.

Siden 1961 har Det Fynske Dyrskue været på den traditionsrige dyrskueplads i Odense, hvor vi også bor i dag. Dyrskuet har før været beliggende flere forskellige steder i Odense og et år i Svendborg. Det har i flere år ligget mellem Middelfartvej og Christmas Møller Vej. De velkendte stalde og det store areal giver dyrskuepladsen gode rammer for udstilling af dyrene, de mange maskiner og alle de andre stande, som det har gjort siden 1961.

I 2022 har Det Fynske Dyrskue 140-års jubilæum. Der har været en stor udvikling inden for landbruget, og den udvikling har også betydet meget for Det Fynske Dyrskue. Der er kommet flere husdyrracer, maskinerne har ændret sig med tiden, og der har i løbet af årene været mange forskellige oplevelser på Det Fynske Dyrskue.

 

Jubilæums optog sponsoreret af Spar Nord Fonden

Igennem alle årene har børnene været en fast gæst på Det Fynske Dyrskue både i kraft af de mange gratis fredagsskolebilletter, der hvert år uddeles, og alle de besøgende børnefamilier hen over weekenden.

Derfor er det meget oplagt, at vores 140-års jubilæum skulle fejres med børnene. Og hvad er mere festligt end et optog igennem byen og afslutning i grønne omgivelser i Munke Mose med show med Åhh Abe & MekPek. Optoget fandt sted fredag formiddag d. 10. juni 2022 fra Flakhaven og ned igennem Vestergade, og optoget fortsætter ned i Munke Mose, hvor der spises medbragte madpakker og opleves underholdning med MekPek.

Optoget blev ført an af farverig og kreativ pyntet optogsleder, herefter følger dagplejemødre, børnehaver, skoleklasser, forældre, små søskende og andet godtfolk. Med masser af skøre dyre-hatte med motiver af får, kylling, ko, gris og hest, her er en skøn stemning med glade børn, sang og masser af rytme.

Det Fynske Dyrskue inviterede børnehaver/ vuggestuer/ mindre skoleklasser om at deltage i både produktion af dyrehatte, øve sange, deltage i selve optoget og se showet med MekPek.

Her på siden er der forskellige videoer med DIY dyrehatte som kylling, gris, ko mm. Videoerne viser, hvordan man nemt kan fremstille paphatte, som ligner dyr fra Dyreskuet. Så det er nemt at gå til for pædagogerne.