fbpx

Vi var i fuld gang med at forberede os til Det Fynske Dyrskue, dermed også til vores Børnedyrskue. Men desværre måtte vi igen i år aflyse. Blikket for det fysiske dyrskue er nu rettet mod 2022.

Men selvfølgelig skal I ikke snydes helt for vort fantastiske børnedyrskue. Det bliver bare i en online version. I år har vi udvidet det til, at vare hele sommeren. Så der er masser at glæde sig til.

Først og fremmest skal I melde jeg til.

På hjemmesiden her finder i tilmeldingen. Alle der er fyldt 6 år og ikke er ældre end 17 år, som har et kæledyr i de forskellige grupper. Alle er velkommen – også meget gerne børn, som aldrig har været på dyrskue før.

Hestefamilien med et stangmål på maks. 148cm uden sko, dyr i kvægfamilien (køer, geder, får og lign.), hunde, smådyr (kanin, hamster marsvin m.m.), og så naturligvis de fine kæpheste. Husk: Kun et dyr pr. udstiller. Til gengæld må to udstillere gerne dele et dyr. Husk lige, at ponyer skal være født senest år 2020 for at være håndhest, og senest år 2017 for at være ridepony.

Når alle har meldt til senest den 16. juni, så laver vi en liste med jeres katalognr. Det skal I bruge når i lægger jeres videoer op på Facebook. Mere om det senere.

På hjemmesiden er der også en liste – se længere nede her på siden, med deadlines for de enkelte konkurrencer. Bedømmelsen er som altid obligatorisk. Det vil sige alle udstillere skal vise en bedømmelse. Er I to, som deler et dyr –  skal begge vise dyret til bedømmelse.

For vores kæpheste/Hobby Horses har vi, foruden bedømmelsen, en dressurklasse og en kostumehorsemanship. Dressurklassen deler vi efter udstillerens alder. Programmer kommer snart. Kostumehorsmanship, handler som navnet siger om udklædning og en enkel opgave (Pattern) også det kommer senere. Husk at udklædningen udgør 75% af ens score.

Udstillerne med hunde har naturligvis også deres bedømmelse først. De kan være med i vores trailkonkurrence. Vi laver også en enkel “hundedressur” klasse, der primært handler om linjeføring.

Kaninudstillerne skal som de andre starte med bedømmelsen. Så laver vi en 10m bane på tid. Her skal I bruge båndmål og stopur. Kaninhop bliver der også mulighed for. Bedømmes på samme måde, som på dyrskuet. Også her er der brug for målebånd og stopur. Så vor kære kanin udstillere har brug for nogle gode hjælpere.

Andre smådyr er naturligvis med i bedømmelsen. Om de kan være med i andre konkurrencer ser vi på med en individuel vurdering.

Klovbærerne, altså vore udstillere med kvæg, får geder deltager i bedømmelsen og kan være med i de samme konkurrencer, som deltagerne med håndhestene.

Sidst men ikke mindst er der masser af aktiviteter for udstillere med ponyer. Bedømmelsen er den samme for alle. Men herefter skal der vælges: Er man med som ridende: Det vil sige at man kun kan deltage i de konkurrence,r der er til ridende udstillere. Man kan også vælge at være med med med en håndhest. Så er alle konkurrencer kun for håndholdte ponyer.

For de ridende ponyer har vi den klassiske trailkonkurence. Der bliver også en horsemanshipkonkurrence og så får man muligheden for en kostume-horsemanship. Som i sikkert kender det fra dyrskuet i Odense, så er udklædning obligatorisk og denne tæller 75% af scoren. Et godt kostume er vigtigere end et perfekt pattern. Vi slår patterns (programmer) op til de forskellige konkurrencer inden længe.

De håndholdte ponyer skal naturligvis ikke snydes. Så for dem er der det samme. Det hedder bare lidt andet. Der er trail at halter, showmanship at halter og en kostume-showmanship at halter. Princippet det samme som for de ridende, bare håndholdte ponyer.

Den store afslutning finder sted den 11/9-21 med et stort Awardshow. Her bliver alle de bedømte og placerede præsenteret på vores Facebook kanal, samt et par andre steder. Vi viser klip med de placerede og lidt overraskelser undervejs.

Præcis hvorledes den fysiske præmieoverrækkelse kommer til at foregå kan vi ikke helt sige endnu. Vi er nødt til at tilpasse os de til en hver tid gældende coronaregler. Men følg med på Facebook og vores hjemmeside (LINK), så holder vi jer opdateret.

 

Vi glæder os til at se jeg her online og fysisk til dyrskuet i 2022.

 

Jette & Lars, Det Fynske Børnedyrskue.

 

Hvad skal vi i år?

16/6 Sidste frist for tilmelding til Børnedyrskuet – ONLINE 2021

20/6 Sidste frist for indlevering af videoer med bedømmelser af smådyr, hunde og kæpheste

27/6 Sidste frist for indlevering af videoer med bedømmelse af ponyer (hov og klov)

4/7 Sidste frist for … Kaninrace og hunde dressur

11/7 Sidste frist for … Showmanship og horsemanship for ponyer

18/7 sidste frist for …. Kæpheste dressur

1/8 sidste frist for …. Kanin hop og hunde trail

8/8 Sidste frist for … trail pony

15/8 sidste frist for … Kostume horsemanship kæpheste

22/8 sidste frist for …. kostume Showmanship og horsemanship for ponyer (sidste konkurrence)

11/9 Det store Awardshow sendes, og herefter er det slut.

PRAKTISKE INFORMATIONER OG REGLER:
Hvem kan deltage?
– Alle børn i alderen fra og med 6 år til og med 17 år – Man behøver ikke bo på Fyn
– Hver udstiller kan kun være med i en kategori og kan kun udstille et dyr.
– Et dyr kan udstilles af maksimalt 2 børn.
Hvilke dyr kan man udstille?
– Alle dyr i hestefamilien (Ponyer, æsler, muldyr etc.) Maks stangmål er 148cm uden sko.
– Alle klovbærende dyr.
– Smådyr (kanin, hamster, hund, fjerkræ eller lign.)
– Kæpheste
– Alle racer og blandinger er tilladt.
– Man kan IKKE udstille katte og dyr fra zoologiske samlinger
Hvad koster det?
Det koster 80 kr., som skal overføres til Dyrskuets Mobilepay: 20538. Husk at skrive navn på barnet i feltet.

Den 16/6 Sidste frist for tilmelding til Børnedyrskuet – ONLINE 2021

Hvad kan man deltage i?
Man kan deltage i dette – selvfølgelig kun med det dyr/kæphest, som man har:
  • Bedømmelser af smådyr, hunde og kæphest
  • Bedømmelse af ponyer (hov og klov), Kaninrace og hunde dressur
  • Showmanship og horsemanship for ponyer
  • Kæpheste dressur
  • Kanin hop og hunde trail
  • Trail pony
  • Kostume horsemanship kæpheste
  • Kostume Showmanship og horsemanship for ponyer (sidste konkurrence)
Tilmelding?
– Man tilmelder sig her:
– Alle felter skal udfyldes.
– Sidste frist for tilmelding er den 16. juni. – husk at betale. Dyrskuets Mobilepay nummer er 20538
Hvordan deltager man?
– Vandret optagelse
– Og så skal det ind på vores Facebook-begivenhed.