fbpx
2022 ER ET HELT SÆRLIGT ÅR

Når Det Fynske Dyrskue åbner dørene den 17. – 19. juni 2022, bliver det en helt særlig oplevelse. Det Fynske Dyrskue har nemlig 140-års jubilæum på Fyn. Beregningen starter fra 1882 som det år, hvor traditionen for årligt tilbagevendende dyrskuer startede under navnet ”Det Fynske Fællesskue”.

Men faktisk har dyrskuet rødder helt tilbage til 1846, hvor det første dyrskue blev afholdt på Fyn, arrangeret af Fyns Stifts Patriotiske Selskab.

Siden 1961 har Det Fynske Dyrskue været på den traditionsrige dyrskueplads i Odense, hvor vi også bor i dag. Dyrskuet har før været beliggende flere forskellige steder i Odense og et år i Svendborg. Det har i flere år ligget mellem Middelfartvej og Christmas Møller Vej. De velkendte stalde og det store areal giver dyrskuepladsen gode rammer for udstilling af dyrene, de mange maskiner og alle de andre stande, som det har gjort siden 1961.

I 2022 har Det Fynske Dyrskue 140-års jubilæum. Der har været en stor udvikling inden for landbruget, og den udvikling har også betydet meget for Det Fynske Dyrskue. Der er kommet flere husdyrracer, maskinerne har ændret sig med tiden, og der har i løbet af årene været mange forskellige oplevelser på Det Fynske Dyrskue.