Ta’ med på Det Fynske Dyrskue

Hvert år om fredagen byder Det Fynske Dyrskue velkommen til omkring 8.000 børn fra folkeskoler og efterskoler samt dagplejebørn og børn fra vuggestuer og børnehaver fra hele Fyn og Trekantsområdet.

Det er et tilbud, vi giver gratis til skolerne, institutionerne og dagplejerne.

Deltagelse denne dag er gratis.

Se program

Adgangbevis

Køb billetter

Adgangsbeviser

Adgangsbevis i udfyldt stand med institutionens stempel giver entré fra kl. 08.00-14.00 fredag den 14. juni. Adgangsbeviset kan downloades her.

Spørgsmål rettes til:

Marianne Neumann
6315 5411
mn@patriotisk.dk

Simone Hansen
26208084
sh@fynsklandbrug.dk

Vi glæder os til at se en masse glade børn på Det Fynske Dyrskue.

Temature 2019 – dyrskuet rundt med en landmand

For de elever der om fredagen besøger Det Fynske Dyrskue, er der mulighed for at komme rundt på pladsen med en landmand.

Tilbuddet er for elever på 3. til 6. klassetrin.

Dato: Fredag den 14. juni 2019
Tid: kl. 09.00, kl. 10.30 & kl. 12.00
Varighed: 1 time
Mødested: TRYLLERIET

 

 

 

 

 

 

 

 

Tema: Landbrug og industri

Fag: Historie
Klassetrin: 3.-6. klassetrin

Beskrivelse

På denne guidede tur får I en rundvisning i maskinudstillingen og en præsentation af maskinerne. Få inspiration til undervisningen med et indblik i hvordan landbruget og anvendelsen af maskiner har udviklet sig fra leen til moderne traktorer med GPS-udstyr.

Tilmelding

 

Tema: Kvæg og avl

Fag: Natur/teknologi
Klassetrin: 3.-6. klassetrin

Beskrivelse

En kvægkyndig fortæller om de forskellige racer – og hvad de bruges til. Hvor meget spiser og drikker en ko på en dag og hvorfor er dyrskuet vigtigt for kvægavlen? Robotmalkning er en stor del af landbruget – derfor kommer eleverne også en tur forbi malkerobotten, hvor håndteringen af nutidens mælkeproduktion kan ses.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tema: Heste og racepræsentation

Fag: Natur/teknologi
Klassetrin: 3.-6. klassetrin

Beskrivelse

Et besøg i hesteudstillingen giver eleverne en generel viden om hestene samt introduktion til de forskellige racer og hvilke racer, der anvendes til hvad. Der er plads til spørgsmål om hestene – og der fortælles om klargøringen af hestene til bedømmelserne på Det Fynske Dyrskue.

Tilmelding

Tema: Fårenes historie

Fag: Natur/teknologi
Klassetrin: 3.-6. klassetrin

Beskrivelse

Hvornår kom fårene til Danmark og hvordan har anvendelsen af får udviklet sig? Dette og meget mere får I viden om på turen i fåreudstillingen. Her møder I også en fåreklipper, der fortæller om produktionen og anvendelsen af uld. Eleverne vil samtidig få mulighed for at spinde og karte uld samt se et får blive klippet.

Tema: Grise og produktion

Fag: Natur/teknologi
Klassetrin: 3.-6. klassetrin

Beskrivelse

En svineproducent introducerer eleverne til griseproduktionen i Danmark. Hvor mange grise produceres der i Danmark om året og hvordan håndteres dyrenes velfærd og produktion. Der er mulighed for at komme tæt på grisene i GRISEGÅRDEN og hilse på væddeløbsgrisene.

Tilmelding

Tema: Fødevarer og sundhed

Fag: Madkundskab
Klassetrin: 3.-6. klassetrin

Beskrivelse

Hvordan arbejder man kreativt med klassiske råvarer som kartofler? På denne  tur får eleverne en introduktion til årstidens grøntsager og mulighed for at arbejde kreativt med udvalgte råvarer i ’det rullende madværksted’. Det er en tur, hvor der er fokus på sundhed, fødevarer og madspild.