Ta’ med på Det Fynske Dyrskue – for børn i alle aldre

Hvert år om fredagen byder Det Fynske Dyrskue velkommen til omkring 8.000 børn fra folkeskoler, efterskoler og specialskoler samt dagplejebørn og børn fra vuggestuer og børnehaver. De kommer fra hele Fyn og Trekantsområdet.

Det er et tilbud, vi giver gratis til skolerne, institutionerne og dagplejerne, og hvert år glæder vi os over at se så mange børn på skuet.
Det gør vi også i 2019 – Fredag den 14. juni kl. 08.00 – 16.00

Deltagelse denne dag er gratis

Se program

Køb billet

Adgangsbeviser

For at kunne komme ind på dyrskuepladsen, skal I medbringe et adgangsbevis i udfyldt stand og påført skolens/institutionens stempel. Adgangsbeviset kan downloades her på siden.

Eventuelle spørgsmål vedrørende overstående kan rettes Marianne Neumann på tlf. 6315 5411 eller via mn@patriotisk.dk 
Vi glæder os til at se en masse glade børn på Det Fynske Dyrskue

Til lærere og pædagoger: Hvis jeres børn (fra folkeskole, efterskole, specialskole, dagpleje, vuggestuer eller børnehave) har lyst til at deltage, kan adgangsbevis findes her på siden. ( følger snarest muligt )

 

Dyrskuet rundt med en rigtig landmand

For de skolebørn, som om fredagen besøger Det Fynske Dyrskue, er der mulighed for at komme rundt på pladsen med en ægte landmand. Tilbuddet er for børn fra 3. til 6. klassetrin.

Se her, hvordan det foregår – måske er det noget for jeres skoleklasse:

Rundturen starter i ”Børnenes Hus”, hvor en landmand byder velkommen og fortæller om dyrene og aktiviteterne på dyrskuet, inden han tager børnene med rundt på pladsen. Turen varer ca. en time. Der kan vælges mellem fire forskellige ture:

En tur blandt de store maskiner – besøg i maskinudstillingen

En maskinhandler fortæller om de forskellige maskiner, og hvad de bruges til. Udviklingen fra ploven, der blev trukket af en hest, til nutidens moderne traktorer med GPS-udstyr, computerstyring mv., udviklingen fra sejlet og leen til nutidens computerstyrede mejetærskere osv. Hvor meget kan man høste, pløje, så eller harve på en time? Børnene stilles en række opgaver i relation til maskinerne.

En tur med fokus på sund mad – besøg i fødevareudstillingen

En fødevarekyndig fortæller om produkterne på dyrskuet, og hvordan de anvendes. Hvad hedder de forskellige grøntsager, og hvad bruger man dem til? Hvad sker der med grisen og koen, når den er blevet slagtet? Hvad og hvordan skal man spise for at leve sundt? Børnene stilles en række opgaver om fødevarer og sundhed.

En tur til de mange heste – besøg i hesteudstillingen

En hestekyndig fortæller om de forskellige racer, og hvad de bruges til. Kan man ride på alle hesteracer? Kan man spise en hest? Hvad hedder verdens største hest, og hvad bruger man den til? Hvad hedder verdens mindste hest, og hvad bruger man den til? Hvad spiser og drikker en hest? Hvordan klargør man en hest til dyrskuet, og hvordan bedømmer man den? Børnene stilles en række opgaver om heste.

En tur til køerne – besøg i kvægudstillingen

En kvægkyndig fortæller om de forskellige racer, og hvad de bruges til. Hvor meget spiser og drikker en ko og en tyr på en dag? Hvor meget mælk producerer en ko i døgnet. Hvordan klargør og bedømmer man en ko og en tyr på dyrskuet? Hvilken race er den mindste, og hvilken race er den største. Børnene stilles en række opgaver om kvæg.
Pris: 300 Kr. pr. klasse

Er det noget for jer – så ring eller mail til Marianne Neumann på tlf. 6315 5411 eller på mail mn@patriotisk.dk. Der er rift om de guidede ture med landmanden, så fordelingen sker efter først-til-mølle-princippet.