fbpx

Dyrskuepladsen skal rumme gode oplevelser hele året.

Derfor åbner vi et af vores gamle huse op på pladsen, hvor de mindste børn kan gå på opdagelse. Man behøver dog ikke besøge pladsen – vi laver nemlig også en række digitale ting, så alle kan få en oplevelse med noget indhold, der kan samle voksne og børn om gode, fælles oplevelser, og som forhåbentlig vil skabe interesse for og involvering i vores alles Fynske Dyrskue. Alt omhandler: Dyrene på Dyrskuepladsen. Hele året rundt, da vi jo faktisk har mange andre dyr på pladsen end heste, køer og får. Vi har nemlig også mariehøns, regnorme og masser af andre dyr.

Og dem vil vi have mange flere af. Vi vil have flere insekter på Dyrskuepladsen. Derfor bliver der anlagt nye flotte områder på pladsen, hvor målet er klart: Mange nye insekter skal bo på Dyrskuepladsen.

Når man tiltrækker en masse forskellige dyr og insekter øger man nemlig biodiversiteten og er med til at opretholde den naturlige balance.

Til marts 2021 åbner vi et af de gamle huse på pladsen: Dyrskuret.

Det hus er en gave til Fyns børnehaver, dagplejemødre og andre, som ønsker at benytte sig af et skur til at spise sin madpakke i eller låne noget af vores udstyr. I huset vil der være udstyr til insektjagt og til at børnene kan iagttage de forskellige insekter på pladsen.

Der er blandt andet: Forstørrelsesglas, insektsugere og meget andet.

 

Oplevelser på pladsen hele året:
  • Gå på skattejagt, hvor der er placeret skilte med spørgsmål om dyrskuets og dyrene.
  • Teste hvilke dyr, man kan slå i et kapløb; på Dyrskuepladsen er der opsat skilte, så man kan løbe stærkt og se hvem, man kan slå
  • Gå en GPS-gris

 

Dyrskuret er gratis at benytte og en gave fra Fynske Banks Fond. Planter og bede er lavet med Odense Kommune. Det kommende online materiale er lavet med hjælp fra Den Faberske Fond.

Regler for brug af Dyrskuret

 

Alle børnehaver, dagplejemødre og andre institutioner med små børn må bruge det gamle hus på Dyrskuepladsen gratis. Huset er udstyret med en lås, som kræver en nøglebrik at komme ind i.

Huset er udstyret med borde, bænke og andre ting, som I må bruge.

I huset findes der også et bord, som skal bruges til puslebord.

Huset er udstyret med aktiviteter for børnene, så de kan gå på opdagelse på pladsen.

 

Da vi åbner dette hus op helt gratis, så forventer vi også, at alle passer godt på tingene og rydder op efter sig selv, så det er klar til de næste besøgende.

Det er ikke muligt at booke tid i huset. Alle er nemlig altid velkommen.