I pagt med naturen

Simon Høegmark
lørdag den 10. juni kl. 14.00

En naturvidenskabelig rejse ind i et magisk univers

Hvordan kan vi leve i pagt med naturen i alle grene af samfundet – også i landbruget?
Hvordan har vi adskilt os fra naturen – og hvorfor påvirker det os fysisk og mentalt? Hvad er fremtidens løsninger i forhold til den grønne omstilling? Det vil Simon forklare ud fra en biologisk evolutionær og psykologisk tilgang, herunder hvorledes dyrene var med til at skabe mennesket. Hvordan fik vi koen, grisen og labradoren.

Naturen har helbredende kræfter og mange af løsningerne skal findes i de levende systemer i naturen. Vi skal omstille os til regenerative tankemønstre og handlinger, hvis vi skal have en tryg fremtid for de kommende generationer.  

Simon er direktør og stifter af virksomheden ViNatur. Han har gennem mange år specialiseret sig i naturbaseret ledelse og naturbaseret sundhedsfremme. Simon kobler mange forskellige fagfelter i sit arbejde, og han har i mange år været pioner i udviklingen og implementeringen af naturbaseret sundhedsfremme i Danmark.

Simon brænder for at skabe forandringer i spændingsfeltet mellem sundhed, natur, regenerativ tænkning og ledelse, og omdrejningspunktet er at skabe større indre og ydre bæredygtighed, som han formidler begejstret og humoristisk om i sine uddannelser og foredrag.

Simon har en PhD i naturpsykologi fra Institut fra Psykologi ved SDU. Han er oprindelig uddannet lærer, naturvejleder, friluftsvejleder, master i naturvidenskab og kandidat i idræt og sundhed. Han har i mange år arbejdet som leder og chef inden for oplevelsesøkonomien og det private erhvervsliv. Simon bliver brugt som ekspert og formidler om mental sundhed og bæredygtighed i pressen og på TV og er bl.a. vært på TV- programmet ” findes løsningen på stress i naturen?” og er forfatter til bogen ” Vi er natur- Genopdag naturen og mærk dens helbredende kræfter” og ” I pagt med naturen- En naturvidenskabelig rejse ind i et magisk univers.”

Andre events og nyheder

Slip kreativiteten løs i Dyr’skuret

I Dyr’skuret vil der være spækket med skønne børneaktiviteter, der kan tænde den kreative gnist hos børn i alle aldre.

Når du træder ind i Dyr’skuret, vil du blive mødt af et magisk sted fyldt med kreative oplevelser for børn.

Du kan for eksempel prøve kræfter med dine kunstneriske evner. Sammen med CrateIt kan du nemlig male dit eget bondegårdsdyr – og her er det kun fantasien, der sætter grænser. Så måske grisen skal være grøn eller koen skal være hvid med blå pletter? Det er op til dig. Du styrer malerpenslen.

Følleslev-pigerne står klar til at tage imod dig. Hos dem kan du deltage i deres workshop, hvor de viser dig, hvordan du laver din helt egen vindmølle. De stiller genbrugsmaterialer til rådighed, som du kan kaste dig over, når du skal udforme din egen vindmølle. Når du er færdig, får du selvfølgelig lov til at tage den med hjem.

I Dyr’skuret kan du også prøve ansigtsmaling, så du kan komme til at ligne dit yndlingsdyr. Du skal bare beslutte, om du skal være en smuk sommerfugl i alle regnbuens farver, en mariehøne med masser af prikker eller en brølende løve med knurhår strittende fra din mund.

Du vil også kunne finde mange andre aktiviteter i Dyr’skuret, så når kreativiteten skal slippes fri, ved du, hvor du skal gå hen.  

Vi ses i Dyr’skuret. 

Kig forbi Dyr’skuret:
Lørdag d. 10. juni fra kl. 10-17
Søndag d. 11. juni fra kl. 10-15

Udstil dit hjemmelavede dyr

Vi mener, at alle skal have en chance for at udstille deres dyr på dyrskuet. I år kan du derfor udstille dit eget hjemmelavede dyr i den kreative stald. 

Så har du et ønske om at være en del af udstillerne på Det Fynske Dyrskue, og har du ikke et dyr, du kan udstille – så bare rolig! I år kan du nemlig udstille dit eget hjemmelavede dyr i Den Kreative Stald. Vi mener nemlig, at alle skal have en chance for at være udstiller på dyrskuet. 

Vil du inspireres til, hvordan du laver dit eget dyr? Så se Følleslev-pigernes videoer på youtube. Følleslev-pigerne er kreative ildsjæle, der i sine videoer med garanti kan inspirere dig til, hvordan du laver dit eget dyr.

Slip dine kreative tanker og ikke mindst fantasien løs og skab noget helt unikt. Så ses vi på dyrskuepladsen i Den Kreative Stald, hvor du også vil modtage et bevis på, at du har været udstiller på Det Fynske Dyrskue. 

Vi glæder os til at se dig!

Den kreative stald holder åben:
Fredag d. 9. juni fra kl. 9-15
Lørdag d. 10. juni fra kl. 10-17
Søndag d. 11. juni fra kl. 10-15

Dus med dyr og klima!

I FGU FYN-gaden på Børnedyrskuet får du en masse spændende oplevelser. Du kan også vinde lækre præmier i sjove konkurrencer.

Hele weekenden står FGU Fyn klar med sjove aktiviteter, og du kan:

  • få en tur på en pony
  • kæle med en kanin
  • fiske magnetfisk
  • holde en rotte
  • lave din egen badge
  • blive malet i ansigtet
  • lave din egen kæphest
  • blive klogere på klimaet
  • smage vores hjemmebagte vafler

… og meget mere!

Bliver du sulten, har vores elever åbnet en lille, hyggelig café, hvor du kan købe hjemmebagte småkager og vafler, hjemmelavet is og iskaffe samt andre lækkerier.

Kig ind til os i FGU FYN-gaden og få en masse gode oplevelser med vores dyr og vores elever. Det bliver sjovt!

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du vide mere om, hvad der rører sig på Det Fynske Dyrskue – så skriv dig op til vores nyhedsbrev.

Når du tilmelder dig til nyhedsbrevet fra Det Fynske Dyrskue, giver du os samtykke til at sende dig nyheder, tilbud, invitationer til arrangementer m.m. Du kan i vores persondatapolitik læse mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger.