Det Fynske Dyrskue får nu en ny multi-skulptur, der skal være med til at forene kunst og aktiviteter. Den nye store snegl i træ kommer nemlig også til at indeholde insekthoteller, der skal skabe aktiviteter for de mindste på dyrskuepladsen.

 

Den 18. og 19. september får de fynske børn og deres familier en unik mulighed for at følge med fra dyrskuepladsen i Odense, når en stor træstamme bliver løftet ind på dyrskuepladsen, hvor den på stedet skal omdannes til en kæmpe snegl.

Det er dog ikke bare en snegl, som er smukt udskåret i træ. Sneglen bliver nemlig også hjemmet for mange nye beboere på dyrskuepladsen, da den kommer til at indeholde en række insekthoteller i selve sneglehuset.

– Projektet er blevet en realitet, fordi vi har fået så god respons fra fynboer, dagplejere og børnehaver efter, at vi i foråret fik anlagt bede, hvor insekter kunne bo, og vi åbnede samtidig læringshuset Dyr´skuret. Derfor ønsker vi at lave flere aktiviteter på dyrskuepladsen for de fynske børn, hvor de kan blive klogere på blandt andet naturen og insekter, siger Sara Ekknud Windell, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Den nye store snegl er ikke kun til udstilling
Opførelsen af den nye store snegl sker med hjælp fra dygtige folk fra Slots- og Kulturstyrelsen og kommer til at foregå over to dage, både lørdag og søndag, i tidsrummet 10-15.

Sneglen kommer til at indeholde en række insekthoteller, hvor de fynske børn fremover får mulighed for at studere dyrskuepladsens insekter meget nærmere.

– Vi håber på at se en masse børn og deres familier over de to dage til en masse insektleg, men også for at se hvordan skulpturen løbende tager form. At det ender med at blive en snegl er måske lidt en tilfældighed. I virkeligheden kunne det være et hvilket som helst insekt, som de mindste synes er spændende at iagttage, siger Sara Ekknud Windell.

Lørdag den 18. september vil Det Fynske Dyrskue også være værter for en lille workshop på dyrskuepladsen, hvor man kan komme og lave sit eget Insekthotel, som man kan tage med hjem i haven. Det vil være i Dyr’skuret fra kl. 10-13 midt på dyrskuepladsen.

Den nye snegl er et kunststykke som Det Fynske Dyrskue modtager fra Slots- og Kulturstyrelsen.