Børnedyrskuet på Det Fynske Dyrskue giver børn mulighed for at få nye venner og opleve sammenhold. For at forbedre den gode oplevelse har en gruppe driftige forældre indsamlet ca. 70.000 kr. til at sætte rammerne om Børnedyrskuet i stand, og den 6. og 7. marts fik de hjælp fra netværksvirksomheden Mand & Bil’s Samfundshjælper til at udføre arbejdet.

Børnedyrskuet på Det Fynske Dyrskue har fået en uventet, men kærkommen håndsrækning. En gruppe forældre har nemlig været i arbejdstøjet for at sætte de gamle stalde i stand og skabe de bedste rammer om en god oplevelse på Børnedyrskuet, som siden åbningen i 1953 har tiltrukket børn og unge fra nær og fjern.

De er kommet til Børnedyrskuet for at vise deres kaniner, hunde, ponyer, kalve, hamstere, kyllinger, ja sågar kæpheste frem. Samtidig har børnene dannet nye venskaber samt knyttet bånd til hinanden og fået gode oplevelser med andre dyreglade børn.

De oplevelser har Sarah på 12 og Iben på 9 også haft de seneste år, og derfor tog hendes far, Peter B Nielsen, initiativ til en indsamling, så Børnedyrskuets rammer kunne få en tiltrængt, kærlig hånd.

”Børnedyrskuet er et fantastisk sted. Børnene har en fest i de tre dage, det varer, og de kommer hjem med nye venner og et stærkt sammenhold med andre. Men sidste år så jeg, hvordan mine døtre havde svært ved at åbne staldenes gamle bokslåger, mens andre havde problemer med at tappe vand til deres dyr. Jeg synes, det er synd, at den slags udfordringer skal slå skår i glæden, og derfor startede vi indsamlingen til at istandsætte staldende og ansøgte samtidig Mand & Bil Samfundshjælper om hjælp til at gøre det. Og jeg er meget glad for, at det lykkedes,” siger Peter B Nielsen.

Hos Det Fynske Dyrskue er begejstringen for den initiativrige forældregruppes arbejde også stor.

”Det er helt fantastisk at mærke, hvordan vores fælles mangfoldighed er vores styrke. Der er så mange frivillige mennesker, som arbejder for, at vores alles Dyrskue bliver en succes og fortsat kan udgøre en central del af Odenses oplevelsestilbud. Jeg er meget imponeret over, at den lille forældregruppe har formået at samle så mange penge ind og skaffe arbejdskraft fra Mand & Bil oveni.  Nu står Børnedyrskuet igen skarpt. Jeg glæder mig til, at det skal danne ramme om deltagende og besøgende børns gode oplevelser med hinanden og dyrene,” siger dyrskuechef Sara Ekknud Windell.

Børnedyrskuet på Det Fynske Dyrskue er Nordens største. Det er arrangeret af frivillige, som giver børnene mulighed for at vise deres kæledyr frem, deltage i konkurrencer og blive bedømt på samme vis som i selve dyrskuet – dog i børnehøjde, så alle kan være med. Børnedyrskuet er desuden populært blandt besøgende børn, som kan komme ind i staldene og helt tæt på dyr som kalve, kaniner, kyllinger, hunde og ponyer.

Arbejdet med at sætte Børnedyrskuet i stand skete den 6. og 7. marts, hvor netværket Mand & Bils Samfundshjælper hjalp til med arbejdskraft og værktøj. Arbejdet omfattede udskiftning af bokslåger, skift af stolper og skillerum, maling, opsætning af nyt hegn om opvisningsbanen samt ophængning af et nyt skilt til indgangen.