Arrangementet ”Hvem bor her også?” i Munke Mose i sommerferien blev en stor succes, hvor flere hundrede børn og deres familier deltog. Nu gentages succesen i efterårsferien og naturaktiviteterne er gratis og skal smelte natur og by sammen.

 

I efterårsferien får de fynske børnefamilier igen mulighed for at gå på oplevelse i Munke Mose. Under overfladen kribler det med masser af andre beboere, og dem vil Det Fynske Dyrskue endnu engang gerne sætte fokus på i uge 42.

 

Arrangementet ”Hvem bor her også?” er én af flere nye aktiviteter, som Det Fynske Dyrskue har sat i søen. Første gang var i sommerferien, hvor flere hundrede børn dukkede op for at gå på insektjagt og samtidig lære mere om byens insekter.

– Sommerarrangementet endte med at blive en stor succes, hvor vi flere dage var fuld besøgt. Ideen med arrangementet er at skabe spændende oplevelser for fynboerne, hvor de kan komme tættere på naturen, dyrene og insekterne. Vi tror på, at det kan være med til at skabe en grønnere byoplevelse, hvor natur og by smelter sammen, siger Sara Ekknud Windell, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

 

”Hvem bor her også?” er for alle

 

Projektet er støttet af Odense Kommune. Det er gratis at være med, og deltagerne vil undervejs også blive meget klogere på både bier, sommerfugle, naturen og insekter fra en naturvejleder.

– Vi håber, at arrangementet i efterårsferien bliver en lige så stor succes som i sommer. Med mange glade deltagere, får vi de optimale betingelser til at kunne inspirere deltagerne til at gøre en aktiv indsats for at bevare og give mere plads til naturen og insekterne, siger Sara Ekknud Windell.

 

Det vil ikke være nødvendigt med tilmelding. I Munke Mose i Odense vil der være flag med ”Hvem bor her også?”, så det er synligt, hvor arrangementet finder sted.

Det begynder lørdag den 16. oktober og foregår helt frem til den 23. oktober. Det er muligt at møde naturvejledere alle dage mellem kl. 10-13. Arrangementet er tiltænkt børnefamilier og børn i alderen op til cirka 12 år.