Til sommer på dyrskuet kan du køre rundt i de store landbrugsmaskiner, så afgrøder og høste dine egne marker. Med andre ord kan du drive et landbrug som en rigtig landmand. Men der er et men. For det hele kommer nemlig til at foregå online i en computerspilsturnering.

Omdrejningspunktet for turneringen i juni bliver spillet Farming Simulator, hvor du som landmand driver din egen gård. På dyrskuet vil det være muligt for alle at prøve kræfter med spillet. På dyrskuets sidste dag ender det ud i en stor turnering, hvor der er store præmier på spil. Her vil den bedste landmands-gamer blive fundet. Det er første gang, at dyrskuet laver et virtuelt område med computerstationer og online spil.

– Computerturneringen er et af vores bud på, hvordan vi kan modernisere dyrskuet og blive mere interessante for de fynske teenagere. Meningen med selve spillet er, at det forhåbentligvis kan give de unge et hurtigt og konkret indblik i, hvad landbruget kan, og hvordan det fungerer. Og så ville det da være vildt fedt, hvis vi i løbet af weekenden kunne opdyrke et par nye fremtidige landmænd, siger Sara Ekknud Windell, der er dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

 

Online computerspil skal forny dyrskuet
Det Fynske Dyrskue er en begivenhed, der varer tre dage i juni med deltagelse af godt 40.000 gæster. Sådan skal det også være fremover, og derfor er folkene bag Det Fynske Dyrskue i fuld gang med at modernisere dyrskuet med en lang række initiativer, der skal skabe nyt liv.

 

Håbet fra arrangørerne er, at mange unge vil bakke op om den nye ide med at få computerspil på dyrskuet.

– Når det handler om at komme tæt på det fynske landbrug, så vil vi have et hav af oplevelser for især de yngste og de ældste. Men vi vil gerne være endnu mere med på beatet, når det kommer til teenagerne. For dem er det ikke nok kun at se dyr og maskiner på en dyrskueplads. De vil, på en ny virtuel måde, helt tæt på og selv mærke det. Den mulighed giver vi dem nu, ved at lave en computerspilsturnering, siger Sara Ekknud Windell.

 

Odense Esport skal hjælpe med at tiltrække de unge

Det er første gang nogensinde, at der bliver afholdt Fynsmesterskaberne i Farming Simulator. Helt konkret vil der blive opstillet 10 computere på dyrskuepladsen, hvor publikum, helt gratis, har mulighed for at prøve spillet. Fra Odense Esport vil der være tre instruktører til at hjælpe de besøgende gennem spillet.

 

Odense Esport har nemlig sagt ja til at hjælpe med at udbrede kendskabet til landbruget blandt de unge. Selvfølgelig ved hjælp af online computerpil.

– Vi vil gerne støtte op om Det Fynske Dyrskue. Især nu, hvor vi rent faktisk har et computerspil, der passer perfekt til begivenheden. Samtidig synes vi, at det kunne være sjovt og spændende at være til stede et helt andet sted end vi plejer at være. Vi holder typisk til i shoppingcentre eller til computerturneringer i idrætshaller. Nu griber vi muligheden for at udbrede Esport blandt de unge på Det Fynske Dyrskue, siger Aske Kiær Isaksen, der er salgs- og eventchef hos Odense Esport.

Lørdag den 12. juni er det muligt for alle dyrskuets gæster at prøve og opleve spillet Farming Simulator.
Søndag den 13. juni kræver det tilmelding for at være med i selve turneringen. På Det Fynske Dyrskues hjemmeside bliver det snart muligt, helt gratis at tilmelde sig turneringen.
https://detfynskedyrskue.dk/info-for-besoegende/program/e-sport-farming-simulator/