Sommerens dyrskue vil i høj grad komme til at fejre Det Fynske Dyrskues 140-års jubilæum med en lang række aktiviteter. Men forud for det bliver der også sat fokus på det store jubilæum. I uge 8 lancerer dyrskuet sin jubilæumsudstilling på dyrskuepladsen.


I denne uge vil fynboerne blive mødt af et nyt syn, hvis de går en tur forbi dyrskuepladsen. For at fejre dyrskuets 140-års jubilæum bliver der nemlig hængt en række plancher ved hovedindgangen på pladsen. Jubilæumsudstillingen kommer til at sætte fokus på dyrskuets historie og udvikling helt tilbage fra dengang det blev kaldt Det Fynske Fællesskue.

– Vi håber meget, at fynboerne vil slå et smut forbi dyrskuepladsen for at se den fine udstilling. Hele året kommer vi til at sætte fokus på dyrskuets 140-års jubilæum. Der er sket meget over årene og netop den udvikling prøver vi at vise i jubilæumsudstillingen med emner som Den Jydske Hest, selvbinderen og traktorens historie, siger Sara Ekknud Windell, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

 

En forløber til jubilæumsfejringen i juni

Frem mod sommerens dyrskue og den store 140-års jubilæumsfejring kommer holdet bag dyrskuet til at køre en række aktiviteter der skal hylde dyrskuets historie og udvikling. Aktiviteterne vil løbende blive offentliggjort og i første omgang bliver jubilæumsudstillingen altså hængt op på dyrskuepladsen.

– Hele holdet bag Det Fynske Dyrskue glæder sig helt vildt til at se 50.000 glade fynboer på dyrskuepladsen til en kæmpe fejring af dyrskuets jubilæum. Både før og under dyrskuet vil der være en række nye aktiviteter, som skal skabe gode oplevelser for vores gæster, siger Sara Ekknud Windell.