Dyrskuepladsen på Det Fynske Dyrskue har i mange år kæmpet med graffiti på både hestestaldene og de omkringliggende bygninger. Per Arndal, der er tilknyttet området på dyrskuepladsen, pointerer, at maling ikke er løsningen.
Nu bliver der taget andre midler i brug og Det Fynske Dyrskue byder ind til et samarbejde.
Graffiti på dyrskuepladsen skal skabe opmærksomhed
Hvert år inden Det Fynske Dyrskue bliver alle bygninger og hestestalde malet, så de står pæne og præsentable. Desværre er tendensen, at de fire dage efter arrangementet igen er ødelagte med graffiti.
Gennem hele året bliver både inventar, bygninger og facader udsat for omfattende hærværk, der koster Det Fynske Dyrskue mange penge alene i skader og ødelæggelser.
Dyrskuepladsens bygninger står aflåste hele året rundt og i dagene omkring Det Fynske Dyrskue er der vagter på om natten.
Alligevel er området udsat for hærværk både indvendigt og udvendigt gennem hele året.
”Vi har gennem længere tid haft dialogen omkring dyrskuepladsens bygninger og mulige løsningsmuligheder. Nu er vi blevet enige om, at vi gerne vil have noget flot graffiti, som kan få lov til at blive der”, siger Alex Nielsen.
Vores budskab går ud til det fynske graffitimiljø, som vi gerne ser et samarbejde med. Den graffiti der bliver lavet skal være med til at skabe opmærksomhed og interesse for landbruget, hvor publikum dels får noget smukt at se på og bygningerne får lov til at stå pæne gennem hele året.
Udfordringen med områdets bygninger skal vendes til noget positivt og de økonomiske omkostninger i forhold til hærværk og ødelæggelser skal simpelthen minimeres.
Derfor håber Det Fynske Dyrskue at få en dialog med graffitimalere, der kan være med til at male nogle fede motiver, der går i tråd med dyr, landbrug og fødevarer.
En god tradition skal ikke ødelægges af hærværk
“Det Fynske Dyrskue er en stor del af de fynske traditioner. Vi har et publikum, der dels har mange historier om Det Fynske Dyrskue fra deres oldeforældre og bedsteforældre, som de nu bringer videre til deres egne børn – men også et publikum og frivillige som er enormt engagerede og har Det Fynske Dyrskue indlejret som en årlig tradition. Den tradition skal ikke ødelægges af hærværk,” påpeger Simone Hansen.
Samarbejdet med de fynske graffitimalere skal derfor være med til at hæve udseendet på bygningerne, så de ikke skal males ugentligt eller udsættes for hærværk. Vi ønsker at vende problematikken med hærværk og graffiti til en mulighed for at skabe nysgerrighed og interesse. Derfor indbyder Det Fynske Dyrskue de fynske graffitimalere til at bruge facaderne på dyrskuepladsen. De der byder ind vil forventes at tage udgangspunkt i landbruget og har ellers frie hænder til at dekorere de udvalgte facader – mens Det Fynske Dyrskue leverer malingen.
Der skal skabes nysgerrighed og interesse – og derfor er dette samarbejde en helt oplagt mulighed for at engagere og inddrage i stedet for at bekæmpe.
Vil du være en del af projektet, så kan du kontakte:
Alex Nielsen – tlf.: 60930055
Simone Hansen – tlf.: 26208084