Det Fynske Dyrskue står bag en helt ny fødevarefestival, som skal gøre fynboerne klogere på alt fra fødevareproduktion og fynske råvarer til den gode madoplevelse. Bag fødevarefestivalen står bl.a. Albani Fonden, som har givet en donation på 300.000 kr. 

 

I år kommer det til at kunne mærkes, at Det Fynske Dyrskue kan fejre sit 140-års jubilæum. Dyrskuet er nemlig klar med to nye fødevarefestivaler i Odense. Det ene kommer til at være en del af dyrskuet i juni på dyrskuepladsen, imens det andet flyttes helt ind i midtbyen, hvor det vil blive afholdt i august.

 

Den helt nye fødevarefestival i midtbyen har fået støtte fra Albani Fonden, som har givet 300.000 kr. til projektet, som skal gøre fynboerne klogere på de gode fynske madoplevelser.

 

– Vi er utrolig glade for, at Albani Fonden vil være med til forny og bakke op om Det Fynske Dyrskue. Med en ny fynsk fødevarefestival, både i midtbyen til august og på dyrskuepladsen i juni, kommer vi til at tilbyde gæsterne endnu flere fantastiske oplevelser. I flere år har vi drømt om en fødevarefestival med fokus på lokale råvarer og mad, og at det bliver muligt allerede i år, kan vi takke Albani Fonden for, siger Sara Ekknud Windell, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

 

Stor satsning med hjælp fra Albani Fonden
Helt konkret kommer bidraget fra Albani Fonden til at støtte fødevarefestivalen i midtbyen fra torsdag den 18. august til søndag den 21. august. Festivalen kommer til at tale ind i fødevareproduktion, fynske råvarer og madoplevelser med Fyn i centrum. Under festivalen vil Schiøtzprisen blive uddelt, en kokkekonkurrence for professionelle kokke og kokkelever, der har fokus på de fynske fødevarer og fortællingen om disse.

 

– Hos Albani Fonden støtter vi almennyttige formål i det danske område indenfor bl.a. kultur, historier og oplevelser. Alt det kan vi forene med fødevarefestivalen, som vi tror på, kan blive en begivenhed, der samler fynboer i alle aldre. Vi ser derfor meget frem til at fødevarefestivallen løber af stablen til august, og vi er stolte af at støtte op om så skøn en begivenhed, siger Freddy Larsen, direktør i Albani Fonden.

 

Schiøtzprisen er en ambitiøs kokkekonkurrence for professionelle kokke og kokkeelever, der har fokus på de fynske fødevarer og fortællingen om disse.

 

Den nye fødevarefestival i Odense centrum i august kommer også til at være en stor del af Det Fynske Dyrskue d. 17. – 19. juni på dyrskuepladsen. I de kommende måneder vil flere aktiviteter blive offentliggjort, men dyrskuechefen kan allerede nu løfte lidt af sløret for, hvad fødevarefestivalen på dyrskuepladsen kommer til at indeholde.

– Fødevarefestivalen kommer til at byde på alle de ting, der skal gøre os alle sammen klogere på alle de fantastiske lokale råvarer, der har med Fyn at gøre. Det tæller lige fra et fødevaremarked og humlehave til en madscene med masser af aktiviteter, lyder det fra Sara Ekknud Windell.

 

Dyrskuet går ”all in” i jubilæumsår

For 140 år siden slog Det Fynske Dyrskue dørene op til dyrskuepladsen, hvor fynboerne kunne gå på oplevelse i dyr, maskiner og mennesker. Jubilæet bliver naturligvis markeret og fejret i år ved bl.a. nye arrangementer, men mange af de velkendte dyr og maskiner vil stadigvæk være at finde på dyrskuepladsen, lyder det fra dyrskuechefen.

– Et dyrskue, der udvikler sig og følger med tiden, udelukker bestemt ikke de begivenheder som vi kender fra et traditionelt dyrskue. Det Fynske Dyrskue vil stadigvæk indeholde kåringer, bedømmelser og masser af andre aktiviteter, men efter to år med nedlukning, har vi fået en række nye gode ideer, som vi glæder os til at sætte strøm til i vores jubilæumsår, siger Sara Ekknud Windell.