Det Fynske Dyrskue skruer op for tilbuddet til skolerne. Foruden oplevelsen på dyrskuet, får skolerne også tilbud om undervisningsmateriale. Det kan hentes på Landbrug & Fødevarers website: https://skole.lf.dk/find-materialer

Det Fynske Dyrskue er fyldt med traditioner. Blandt dem er invitationen til de fynske børn fra dagpleje, vuggestuer, børnehave og skoler, der kommer gratis til dyrskue om fredagen. I år bliver invitationen dog udvidet, for nu får skolerne tilbudt gratis undervisningsmateriale, som de kan bruge allerede fra marts måned.

-Vi vil gerne give eleverne et større fagligt udbytte af besøget. Eleverne skal selvfølgelig stadig tumle i halmborg og klappe kalve, men vi vil gerne bibringe dem en større forståelse for landbruget. I deres hverdag handler det om landbrugets betydning for den mad, de spiser, men i det større perspektiv handler det også om teknologi og de klimaløsninger, som landbruget arbejder med, siger Torben Povlsen, formand for Det Fynske Dyrskue.

Det er Landbrug & Fødevarers skoletjeneste, der har udarbejdet materialet, der også bliver brugt, når eleverne kommer på besøg på landbrug. Der er forundringskasser til de mindste klassetrin, hvor Ko-kassen fx indeholder både lærervejledning og konkrete ting som øremærker, pattegummi, koskind og glas med foder. Til de større klassetrin findes der et væld af materialer om bl.a. mindre madspild, økologi og mælkens vej.

Rådkvinde for Børn- og Unge i Odense, Susanne Crawley Larsen, glæder sig over de nye muligheder.

-På den ene side får børn en skøn og sjov dag på dyrskuet – og på den anden side lærer de om, hvordan man producerer fødevarer og passer på naturen samtidigt. Jo mere viden børn og unge får, jo bedre kan de udfordre os voksne, så bæredygtighed og FN’s Verdensmål bliver tænkt endnu mere ind i den måde, vi lever på, siger Susanne Crawley Larsen.

Undervisningsmaterialet kan hentes på Landbrug & Fødevarers website: https://skole.lf.dk/find-materialer