Tillykke til 25 års jubilar: Dolly Rosenlyst

Lørdag formiddag fejrede Det Fynske Dyrskue en af skuets trofaste udstillere. Stutteriejer Dolly Rosenlyst fra Gelsted kunne fejre 25 års jubilæum, og det blev markeret med gaver og taler. Dyrskuets formand Torben Povlsen holdt tale for Dolly:

“For nogle år siden, da Det Fynske Dyrskue fandt sted lige før et folketingsvalg, havde P4 Fyn fået den – synes de selv – geniale ide at lade en af skuets heste afgøre om, det blev en blå eller rød sejr.

Radiofolkene havde medbragt en rød og en blå spand. Spandene blev fyldt med foder, og så blev der holdt øje med, hvilken spand hesten foretrak.

Det hele blev sendt live i radioen, mens radiojournalisten og hestens ejer lystigt kommenterede udfaldet af rød og blå spand. Hestens ejer – det var selvfølgelig Dolly Rosenlyst, som i dag kan fejre 25 års jubilæum på Det Fynske Dyrskue.

Og vi kunne ikke have fået en bedre udstiller til at repræsentere os i radioen den dag for tre år siden.

For Dolly og familien er Det Fynske Dyrskue ALT. De brænder for det. Det er en livsstil, hvor familie og venner er involveret. Og det er også en kærkommen lejlighed til at mødes med andre udstiller og til at udbrede kendskabet til den racen Pinto.

En race, som du, Dolly, startede for 25 år siden – og som i dag er omdrejningspunkt for Stutteri Rosenlyst. Og den hoppe, som var starten på det hele, er med igen i år – nu 35 år gammel.

I dag har du 9 heste af racen Dansk Pinto og American Paint Horse. Også din datter Sascha har Pinto heste.

I år har I sammen syv heste med på Dyrskuet.

Alle dine tre børn – Sascha og Sandra og Silas – er deltagere på Dyrskuet, og I skal alle deltage i både Hestegalla og racens indslag i Hesteringen. Med stor hjælp fra en masse af jeres gode venner, som bidrager til, at det hele kan køre.

Stort tillykke med de 25 år på Det Fynske Dyrskue.

Det er takket være udstillere som dig, at vi år efter år kan skabe et stort og flot dyrskue og skabe en god dialog mellem os og publikum. Det er du i særklasse dygtig til. Også i radioen.”

(Billede: Det Fynske Dyrskues bestyrelsesformand Torben Povlsen, stutteriejer Dolly Rosenlyst og Merete Laursen, ansvarlig for hesteudstilling)