Rekordmange heste på Det Fynske Dyrskue

Gæsterne på årets fynske dyrskue kan se frem til den største hesteudstilling nogensinde. Tilmeldingen af heste har slået alle rekorder, og flere måtte på venteliste. Men det er lykkedes at skaffe plads til langt de fleste.

Midt i april – fem dage før sidste tilmeldingsfrist for heste – måtte ledelsen hos Det Fynske Dyrskue konstatere, at alle 316 pladser på hesteudstillingen var solgt. Derfor blev derfor lukket for tilmeldingen, og nogle kom på venteliste.

– Efter påske har vi arbejdet ihærdigt på at finde ud af, om vi kunne skaffe plads til hestene på venteliste, og om vores tidsplan i forhold til bedømmelse og præmiering kunne rumme alle disse ekstra heste. Vi har regnet og målt op og kigget på ændring af bokse, og i forrige uge lykkedes det at skaffe plads til hestene på venteliste, siger Merete Blickfeldt Laursen, som er ansvarlig for hesteudstillingen på Det Fynske Dyrskue.

Dermed kan gæsterne på årets skue se frem til et flot opbud af alverdens hesteracer – lige fra de store tunge jydske heste til de små og letbenede Miniature-heste og en lang række andre racer med navne som Oldenburger, Siere, Belgier, Araber osv.

I løbet af de tre Dyrskue-dage den 9i., 10. og 11. juni vil der værre masser af opvisninger og bedømmelser, hestegalla og jubilæumsshows, ligesom der – som altid – vil være mulighed for at gå en tur ved de mange stalde og beundre de prægtige dyr og få en snak med deres ejere og ryttere.

2015-06-12 12.06.02