Malkekøerne på dyrskuet leverer mælken til skuets røgeost

Mælken til den røgeost, der bliver serveret på Det Fynske Dyrskue, leveres af de malkekøer, som er udstillet på skuet.

Når kokken og professoren , alias Klavs Styrbæk og Ole G. Mouritsen, optræder på Det Fynske Dyrskue og bl.a. tilbereder en røgeost, vil osten blive tilberedt af mælk, der er hentet kun 50 meter derfra, nemlig fra de malkekøer, som er udstillet på dyrskuet. På Det Fynske Dyrskue er der bogstavelig talt ikke langt ’fra jord til bord’…

Smagsskole
Ud over deres optræden med røgeoste inviterer kokken & professoren også på smagsskole, hvor dyrskuets gæster bl.a. skal tilberede ”Dyrskue-lægens natmad’, ‘Dyrskue-smør’, ‘Squash stegt som fiskefilet’ og ‘Grøn sol over dyrskuet’.

Klavs Styrbæk, som i mange år drev Restaurant Kvægtorvet i Odense og de seneste par år har stået bag det gastronomiske koncept ”Styrbæks” med gourmetrestaurant, kokkekurser og teambuilding, indtager Fødevaremarkedets scene lørdag og søndag.

Her vil han sammen med professor fra Syddansk Universitet, Ole G. Mouritsen, som bl.a. står bag det landsdækkende, tværfaglige forsknings- og formidlingsprojekt ”Smag For Livet”, bl.a. tage dyrskue-gæsterne med på en rejse i forskellige smagsoplevelser – også smagen af Dyrskue.