Lørdag den 9. juni: Hestepærer i Odenses gågader

børnedyrskue fyn
børnedyrskue fyn

Lørdag den 9. juni indtager heste af alle racer og størrelser Odense centrum. De prægtige dyr og deres ryttere er en del af det traditionsrige dyrskueoptog, som hvert år gør levende reklame for det kommende dyrskue.

Lørdag den 9. juni er det ikke kun strøgkunder, klapvogne, tøjstativer og cykler, der fylder i Odenses gågader. Heste af alle racer og størrelser – nogle endda som trækheste for fine vogne – indtager gader og stræder som en del af det dyrskueoptog, der hvert år rider gennem centrum. I optoget vil både være de store tunge jydske heste og de små og letbenede Miniature-heste samt nogle af de børn og heste fra Travskolen i Odense, som også er med på Det Fynske Børnedyrskue.

Målet med optoget er at gøre reklame for Det Fynske Dyrskue, der afvikles på Dyrskuepladsen i weekenden den 15., 16. og 17. juni, og hvor der naturligvis vil være endnu flere heste, som kan beundres. Over 300 heste af alle størrelser og racer – det største antal heste nogensinde – stiller i år op på Det Fynske Dyrskue.

Start fra Gråbrødre Torv
Dyrskueoptoget i Odenses gågader afvikles to gange lørdag, første gang klokken 10 og næste gang klokken 13.

Optoget udgår fra Gråbrødre Torv og går ad Vestergade og Kongensgade og tilbage til Gråbrødre Torv, hvor hestene også holder pause imellem optogene. På Gråbrødre Torv er alle velkomne til at komme forbi og få en god hestesnak.