Kokken Claus Holm gæster Det Fynske Dyrskue

 

Claus Holm 2016 lilleKokken Claus Holm gæster Det Fynske Dyrskue

Når Det Fynske Dyrskue slår portene op den 9., 10. og 11. juni, vil gæsterne blive mødt af det største fødevaremarked i dyrskuets historie. Flere kendte kokke kigger forbi til en snak om den gode smag og den korte vej ’fra jord til bord’, bl.a. Claus Holm, som har sine rødder i den fynske muld.

På et stort areal ved dyrskuets hovedindgang holder fødevaremarkedet til. Her præsenteres delikatesser, specialiteter, økologiske og lokale produkter side om side, og producenter og leverandører står klar til at byde på smagsprøver, falbyde og fortælle historierne bag deres produkt. Og i løbet af dyrskue-dagene vil flere kokke lægge vejen forbi for at slå et slag for de gode råvarer og den gode smag.

 

Claus Holm om god smag og friske råvarer

Fredag formiddag indvies fødevaremarkedet, som siden lanceringen for tre år siden har vokset sig større og større. I dag indtager markedet en stor bid af den 100.000 kvm store dyrskueplads. Her er alt fra fynsk æblemjød fra Balkemose, friskrøget rygeost fra Kirkeby & Thrane, kager og surdejshævet brød fra fynske Fru Lund, is produceret af mælk fra Jerseykøer fra Hveddegaard og smagsprøver på Galloway kvæg, opdrættet på Fyn.

Lørdag middag går den fynske kok Claus Holm på scenen til en snak om den gode smag og de mange råvarer, som det fynske forrådskammer byder på. Og med fødderne solidt plantet i den fynske muld og med bopæl i det sydfynske har Claus Holm en særlig svaghed for Fyn.

– Vi sætter stor pris på, at Claus Holm igen i år har sagt ja til at åbne dyrskuets fødevaremarked. Hans begejstring ved naturen og de mange små fynske producenter lyser ud af ham, og så er han vant til at formidle glæden ved de gode råvarer både på tv og ved foredrag. Vi glæder os til at høre han fortælle om ”Jagten på den gode råvare”, siger Sara Rasmussen, som er ansvarlig for fødevaremarkedet på Det Fynske Dyrskue.