Intet dyrskue uden ildsjæle

Lige nu knokler over 150 frivillige for, at Det Fynske Dyrskue kan stables på benene. Og dyrskuechefen er ikke i tvivl: Uden de mange ildsjæle kunne et dyrskue af den kaliber og størrelse slet ikke lade sig gøre. Men hvad kendetegner Det Fynske Dyrskues ildsjæle?20140614Y61A3812-3327298613-O_Gitte

”En ildsjæl er en person som – ofte ulønnet – arbejder begejstret og ivrigt for en sag, eller sagt med andre ord en person, der brænder for en sag”. Sådan defineres begrebet ildsjæl i ordbogen, og når man spørger Gitte Bech, chef for Det Fynske Dyrskue, er definitionen som hentet ud af græsmarken, som udgør den fynske dyrskueplads.

– Det er et kæmpe arbejde at arrangere et dyrskue. Det kræver en masse frivilligt arbejde og en stor indsats at rykke landbruget ind til byen og omdanne dyrskuepladsen midt i Odense centrum til en oplevelsesplads for dansk landbrug i alle afskygninger. Og havde det ikke været for de mange ildsjæle, som hvert år troligt stiller op, så havde vi ikke et dyrskue af den kaliber, siger Gitte Bech (billedet).

Fynsk fællesskab
Ifølge Gitte Bech er Det Fynske Dyrskue ikke blot en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor land og by mødes, og hvor landbruget via udstillinger, opvisninger og aktiviteter viser, hvad de står for.

– Det er også en begivenhed, der viser et stort fællesskab, engagement og motivation – både blandt de mange hundrede udstillere og de frivillige og blandt de mange tusinde gæster. Uden udstillerne og de mange frivillige kunne vi slet ikke stable et dyrskue på benene år efter år, og uden de mange gæster, der gør dyrskuet til en fælles familiebegivenhed, havde vi slet ikke et dyrskue, understreger dyrskuechefen.