Det Fynske Dyrskue melder alt udsolgt til Fødevaremarkedet

Det Fynske Dyrskue melder alt udsolgt til Fødevaremarkedet

Gæsterne på Det Fynske Dyrskue kan i år se frem til et endnu større Fødevaremarked end tidligere. Opbakningen fra de fynske nicheproducenter har været stor, og allerede nu meldes alt udsolgt.

Fynsk æblemjød fra Balkemose, friskrøget rygeost fra Kirkeby & Thrane, kager og surdejshævet brød fra fynske Fru Lund og is produceret af mælk fra Jerseykøer fra Hveddegaard. Det er blot nogle af de lækkerier, som gæsterne på dette års fynske dyrskue kan glæde sig til at sætte tænderne i, når dyrskuet åbner i weekenden den 9., 10. og 11. juni.

– Interessen fra de fynske nicheproducenter har været forrygende, og selv om vi har udvidet Fødevaremarkedet, måtte vi hurtigt melde alt udsolgt. Det er overordentligt glædeligt, for det viser, at de fynske producenter ser Fødevaremarkedet som et godt sted at præsentere deres produkter og møde deres forbrugere, siger Sara Skovbjerggaard Rasmussen, som er ansvarlig for Det Fynske Dyrskues Fødevaremarked.

Dyrskue Odense

For gæsterne på årets fynske skue betyder den store opbakning, at Fødevaremarkedet i år byder på en endnu større mangfoldighed end tidligere med masser af friske fødevarer og gode råvarer. Og inspiration bliver der masser af – lige fra ølbrygning, over pitabrød med indbyggede fortællinger om middelalderens korstog, til helt nye smagsoplevelser og sammensætninger af forskellige råvarer, når det fynske frøfirma SeedCom og den fynske kok Klavs Styrbæk udfordrer gæsternes smagsløg og vanetænkning.

 

Morgenmad til Dyrskuets gæster

Ud over de mange friske varer, som sælges fra Fødevaremarkedet, vil der også være mulighed for at besøge dyrskuets restaurant, hvor Kulinarisk Sydfyn byder på buffet af fynske specialiteter og sæsonens råvarer, og fra en lille købmandsbutik kan buffetens gode sager købes med hjem.

– Søndag sørger vi for morgenmad til dyrskuets gæster, bl.a. med hjælp fra Løgismose, mens H.C. Andersen Paraden står for hyggelig historiefortælling og underholdning, siger Sara Skovbjerggaard Rasmussen, som også har sikret, at Fødevaremarkedet byder på læring til både store og små.

– Fredag formiddag tager Odense Zoo skolebørnene med på en lærerig tur i grisens anatomi, når der dissekeres en gris, og lørdag vil den fynske kok Claus Holm fortælle om jagten på den gode smag og de gode råvarer, når han indtager scenen ved Fødevaremarkedet og også stiller sig bag kødgryderne i Dyrskuets restaurant.

Se hele udstillerlisten her.

Fra dyrskuet