Fond giver penge til renovering af Børnedyrskuets pavillon

Med en økonomisk håndsrækning fra Energi Fyns fonde får den gamle pavillon på Børnedyrskuet nu en tiltrængt renovering.

De helt store smil var fremme hos de to ledere og ildsjæle bag Børnedyrskuet, da Energi Fyns to fonde onsdag uddelte millioner af kroner til forskellige projekter rundt om på Fyn. Blandt de heldige modtagere var nemlig Børnedyrskuet, som i 65 år har været en stor og væsentlig del af Det Fynske Dyrskue.

Børnedyrskuets ledere havde søgt om penge til at renovere ”Pavillonen” – det 65 kvadratmeter store træhus, der huser alle de praktiske og administrative funktioner for hele Børnedyrskue-arrangementet – lige fra pakning af morgenmadspakker til de 150-200 børn, der udstiller på skuet, til forplejning af dommere og personale, teknikrum, sekretariat og førstehjælpsstation.

– Vi er meget, meget glade. Vi havde søgt om præcis 191.000 kroner, som det vil koste at sætte den gamle træbygning i stand, og dét beløb fik vi. Vi kan næsten ikke få armene ned, lød det fra en glad Lars Toftdahl, som sammen med Jette Nielsen modtog donationen ved et arrangement hos Energi Fyn onsdag eftermiddag.

En gammel flygtningebarak
Hele historien bag den gamle træbygning kendes ikke, men den skulle være kommet til Odense i slutningen af 1940’erne som en del af flere flygtningebarakker, der blev brugt under og kort tid efter krigen. Bygningen bærer præg af tidens tand og trænger hårdt til renovering: Taget er utæt, gulvet og den ene gavl synker, og indretningen er hverken tidssvarende eller handicapvenlig.

Men det er snart fortid, og alle de mange børn i alderen 7-17 år, deres forældre og de mange frivillige kan se frem til velfungerende og tidssvarende rammer.

Det var 13. gang, at fondene Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond uddelte penge til projekter, som er til at skabe glæde og udvikling for Fyn og fynboerne, inden for kultur, turisme og sundhed og med bred offentlig appel og interesse.

Fonden modtog i år over 300 ansøgninger til en bred vifte af projekter på Fyn, og heraf blev 21 projekter udvalgt – heriblandt altså Børnedyrskuet.