Sikkerhed for børnene

Til pædagoger og andre, der har ansvar for børn på Det Fynske Dyrskue

Dyrskueledelsen minder om, at letsindig og tankeløs omgang med dyr kan være farligt.
Før besøget på dyrskuet er det en god ide at tage en snak med børnene. Det gælder jo om, at ingen kommer til skade, men tværtimod at alle får en positiv og glad oplevelse.

  1. Lad under alle omstændigheder være med at gå ned imellem staldene før kl. 9.30.
Mange dyr gøres på dette tidspunkt klar til bedømmelse, og der sker rigtig mange ting omkring dyrene på dette tidspunkt.
  2. Hold god afstand til dyrene, særligt de store: Køer, tyre og heste. Selv om de fleste dyr er meget omgængelige, kan enkelte dyr uden varsel blive forskrækkede og aggressive, hvis en lille, ukendt størrelse pludselig kommer for tæt på.
  3. Respektér alle advarselsskilte, afspærringer og henvisninger fra dyrenes ejere.
  4. Hold også god afstand, når lange rækker af dyr og deres mennesker er på vej fra et sted til et andet. Løb endelig ikke ind imellem dyrene – det er FARLIGT!
  5. Pas også på ved MASKINERNE. Nogle af dem demonstreres i arbejde. HOLD AFSTAND!

Vis som voksen et godt eksempel! Undskyld, vi siger det: Men vi har faktisk set børns voksenledsagere friskt og frejdigt overtræde ovennævnte regler. Det er jer, der har ansvaret for børnene. Så lad os hjælpes ad, så I alle er mindst lige så glade, når I tager hjem, som da I kom.

Medbragt mad
Selv om der kan købes lækker mad til rimelige priser på dyrskuet, må I selvfølgelig gerne medbringe madpakker og noget at drikke.
Rundt om på pladsen kan der købes is, pølser m.v. til samme priser som på gaden i Odense. Borde og bænke ved kioskerne, er forbeholdt disses gæster!
I er altid velkomne til at spise jeres medbragte frokost ved Børnenes Hus tæt på hovedindgangen.